Spiritfarer aangekondigd voor Google Stadia, interview Thunder Lotus Games

Nieuws
zaterdag, 01 augustus 2020 om 10:00
Spiritfarer Keyart 5f23de95f127b
Op de Stadia Community Blog werd aangekondigd dat Spiritfarer van Thunder Lotus Games onderweg is naar de cloud gaming dienst van Google.
Spiritfarer is een meeslepen 2D-avontuur dat met de hand is getekend en gaat over dood. Speel als de meester van de veerboot voor zielen die onderweg zijn naar het hiernamaals, beleef je allerlei herinneringen van hun vrienden. De game gaat over compassie en speelt als een platformer, bekijk de trailer hieronder:
Naast de aankondiging werd er ook een interview gehouden met Rodrigue Duperron van Thunder Lotus over de Spiritfarer gameplay, het verhaal van de indie-titel en wat de inspiratie was voor dit mooie project voordat het uitkomt op de Stadia Store. Wanneer Duperron gevraagd wordt naar wat het mooiste moment voor hem is in Spiritfarer antwoordt hij:
“Volgens mij is er een cumulatief emotioneel effect dat veel spelers zullen voelen. Je speelt de game en ontmoet alle personages, je leert ze kennen, wordt er vrienden mee en uiteindelijk moet je er afscheid van nemen. Tijdens het testen zagen we dat iedereen een eigen favoriete personage heeft en dat het vertrek van de zielen wellicht niet hetzelfde effect heeft op iedereen, maar we hopen dat het afscheid van de favoriete ziel van de speler ze nog lang bij zal blijven.”
Spiritfarer wordt ongetwijfeld een interessante titel die past bij de recentelijk toegevoegde verhaalgedreven games, Celeste en El Hijo, die in de Stadia Store verschenen. Lees hier meer over Sekiro: Shadows Die Twice en hoe die titel mogelijk op de cloud gaming-dienst van Google gaat verschijnen, check ten slotte de gratis Stadia Pro games van augustus hier met onder meer de Strange Brigade.