Embr review: brandweerman mede mogelijk gemaakt door Uber

Embr review: brandweerman mede mogelijk gemaakt door Uber

Embr is een van de eerste Early Access games beschikbaar op Stadia. Dit betekent dat de game nog niet af is en wekelijks zal worden voorzien van nieuwe content en bugfixes. Wij hebben alvast de game gespeeld, om deze in zijn huidige staat te beoordelen.

In Embr neem je de rol aan van een Respondr, een geprivatiseerde brandweerman die door middel van een app kan reageren op brandjes die worden gemeld en hier zijn brood mee verdient.

Embr

Wanneer je Embr begint kom je direct in de tutorial van het spel, die je simpelweg voorstelt aan de besturing en wat je kan tegenkomen in jouw werk als brandweerman. De opdracht bestaat uit het redden van een persoon uit een brandend gebouw, die erg makkelijk is. Het handige aan deze opdracht is dat de verschillende hulpmiddelen worden uitgelegd. Zo beschik je over een brandslang, bijl en scanner die je helpt bij het opsporen van personen.

Heb je de tutorial met succes afgerond krijg je aan het einde nog een samenvatting te zien. Hier kun je lezen hoe goed je het hebt gedaan en hoeveel je uiteindelijk hebt verdiend met de opdracht.

Gefeliciteerd, je bent aangenomen!

Je hebt de tutorial met succes afgerond, nu mag je jezelf officieel een brandweerman noemen. Voordat je, je hard verdiende centen kunt gaan uitgegeven, kom je eerst in het missieoverzicht terecht. In dit scherm kun je reageren op verschillende brandjes die zijn gemeld.

Je eerste opdracht is een makkelijke. Het betreft een woningbrand waarbij je twee personen dient te helpen die zich op de eerste etage bevinden. De brand vindt plaats op de begane grond en die is ontstaan uit een uit de hand gelopen keukenbrand.

Ik begon als eerste met het blussen van enkele brandjes zodat ik zonder problemen de trap kon bereiken en de personen in kwestie beneden kon krijgen. Het blussen van brandjes is erg makkelijk en werkt door middel van de R2 knop op je Stadia controller. Hierbij is het belangrijk om goed op je omgeving te letten, zeker wanneer het een keuken met elektrische apparaten betreft. Zet je niet eerst alle schakelaars uit dan zal de brand alleen maar erger worden door de kortsluiting die ontstaat, een erg leuke game mechanic die enige tactiek toegevoegd aan de game die in de basis makkelijk is.

Ik had de opdracht gehaald en inmiddels een kleine 1100 dollar verdiend. Na het afronden van de opdracht bracht de game mij naar de item shop.

Spend it

In de item shop van Embr kun je verschillende voorwerpen kopen. Zo kun je in de item shop nieuwe kleren, nieuwe uitrusting OF heb je meer dan genoeg geld, een nieuwe auto kopen. De kleren en nieuwe auto’s zijn cosmetisch, de uitrusting daarentegen voegt wel nieuwe mogelijkheden toe. Zo adviseerde Embr mij een ladder te kopen voor mijn volgende opdracht.

Voordat je een nieuwe ladder kunt gebruiken, dien je deze eerst toe te voegen aan je loadout. Er zijn standaard zijn twee loadouts beschikbaar en deze zijn helemaal naar wens aan te passen. Ook is er een derde loadout beschikbaar die kan worden gekocht met het geld wat je verdient.

Ook is het in Embr mogelijk bestaande voorwerpen te upgraden. Zo is het mogelijk je bijl sterker te maken of kan je brandslang worden voorzien van een groter reservoir. Een betere bijl maakt het openen van deuren makkelijker en een groter reservoir zorgt ervoor dat je niet snel zonder water komt te zitten.

Er is meer te doen dank enkel brandjes blussen

Embr biedt meer dan enkel het blussen van simpele keuken brandjes. Zoals je eerder in de review kon lezen is er een missieoverzicht beschikbaar. Wanneer je de eerste opdracht in een wijk hebt voltooid worden er meer opdrachten aan deze wijk toegevoegd. De eerste opdracht is altijd het blussen van een brand en het redden van personen. De extra opdrachten voegen extra replayability toe aan Embr, een van de opdrachten bestond uit het zoveel mogelijk redden van inboedel, een andere opdracht verplichte mij het intact houden van de woning. Probeer dus binnen de brand zo snel mogelijk te blussen en je opdracht uit te voeren, zodat er zo min mogelijk schade wordt aangericht. Erg leuk en dit zorgt dat er zeker voor dat ik voorlopig nog wel zoet ben met Embr.

Ook beschikt Embr over multiplayer en is er cross-play beschikbaar met de PC versie. Helaas is het mij echter niet gelukt een multiplayer sessie te vinden. Ook heb ik zelf een sessie geprobeerd te starten, helaas kwamen hier geen spelers op af. Het is helaas niet mogelijk Embr met twee controllers te spelen, er is geen couch co-op beschikbaar.

Early Access

Dat Embr nog niet af is, is helaas wel heel duidelijk aanwezig, aangezien de game nog vol zit met bugs. Gelukkig zijn dit geen grote problemen, maar wel veel kleine die zich opstapelen. Zo kwam het een aantal keer voor dat ik vast kwam te zitten in deuren of kasten en moest ik het level opnieuw beginnen. Ook kwam het soms voor dat het level niet volledig was ingeladen, of muren en deuren niet zichtbaar aanwezig waren.

Ook op het gebied van geluid scoort Embr in mijn optiek erg laag. Het spel bevat weinig tot geen muziek, aangezien het enige nummer wat je hoort in het menu van het spel is. Het deed mij erg denken aan de muziek die je hoort in een lift van een erg duur hotel. Ook is er weinig variatie in geluid, je hoort je stappen, brandslang en bijl. Verder is er geen geluid aanwezig. De NPC’s communiceren niet met elkaar en het is ook niet mogelijk iemand te vinden op basis van voetstappen of geschreeuw. Dit had ik wel verwacht, wellicht voegen de ontwikkelaars dit later nog toe.

De graphics daarentegen zitten erg goed in elkaar, de game maakt gebruik van cel shaded graphics. Dit zorgt ervoor dat Embr er over vijf jaar nog steeds zo leuk uitziet als vandaag!

Stadia

Embr is neergezet als een “First on Stadia” titel, dit is niet helemaal waar gezien de game ook een Steam release kent.

Met Stadia is het mogelijk je games ook op je mobiele telefoon te spelen middels touch controls. Ik ben zelf geen fan van deze besturing maar dit heeft vooral met mijn “grote” handen te maken. Wel is het uiteraard mogelijk je Stadia controller te koppelen en op deze manier op je mobiele telefoon te spelen. Embr is dan ook prima op je mobiele telefoon te spelen al heeft de Chromecast toch mijn voorkeur.

Conclusie

Embr is een erg leuke game met veel variatie en replayability door de hoeveelheid missies en upgrades die beschikbaar zijn. Wel heeft de game nog last van een groot aantal bugs en is de multiplayer moeilijk om te spelen, ook door het ontbreken van couch co-op. Ik hoop dan ook dat de ontwikkelaars dit in de toekomst toevoegen.

Kun je door de bugs heen kijken en vind je het missen van een fatsoenlijke multiplayer geen probleem, belooft Embr ontzettend veel uurtjes speelplezier!

Pluspunten

+ Cell shaded graphics

+ Simpele maar uitdagende gameplay

+ Veel voorwerpen en upgrades beschikbaar

+ Replayability

Minpunten

- Nog veel bugs aanwezig

- Weinig variatie in geluid en muziek

- Weinig multiplayer spelers

- Geen couch co-op

Score: 7

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Deze week nieuw op GeForce NOW: Humankind en meer

Nvidia is enthousiast aan de slag met GeForce NOW. Er zijn in twee weken tijd maar liefst 26 nieuwe games toegevoegd, maar de...

Giancarlo Esposito is imposant in Far Cry 6-trailer

Tijdens E3 heeft Ubisoft meer getoond van Far Cry 6 en daarin maakte vooral de slechterik van het stuk indruk. In de game hee...

Riders Republic is een mix van alle extreme sporten

Als je een beetje een speedfreak bent, dan is de kans groot dat je van extreme sporten houdt. Ben je ook nog fan van games ro...

Ubisoft maakt indruk met Avatar: Frontiers of Pandora-trailer

James Cameron komt maar niet door met de nieuwe Avatar-films, maar gelukkig heeft Ubisoft een goede stand-in in de maak. Het...

Rainbow Six Extraction verschijnt op 22 september

Rainbow Six Quarantine heet nu Rainbow Six Extraction en verschijnt op 22 september. Ubisoft heeft tijdens E3 meer verteld ov...

Lees meer