Google Stadia legt plannen bloot voor 2020 in nieuwe blogpost

Google Stadia legt plannen bloot voor 2020 in nieuwe blogpost

Het Google Stadia-team heeft in de eerste Community Blog van het jaar de plannen voor 2020 uitgelegd, ook kijkt het terug op wat er sinds de launch van november gebeurd is.

Een bewogen jaar

Het team achter Google Stadia heeft de eerste Community Blog van 2020 uitgebracht via de community-website van de streamingdienst voor games. Daarin blikt het terug op wat er gebeurd is sinds de launch in november en kijkt het vooruit naar wat dit jaar zal betekenen voor Stadia.

Google Stadia legt plannen bloot voor 2020 in nieuwe blogpost

In de introductie van de post staat te lezen dat “We een geweldige gaming-ervaring voor spelers hebben afgeleverd en dat we doorgaan met werken aan onze lange termijnvisie voor de toekomst van gaming”. Google geeft hier al aan wat de toon is van de post en van Stadia, de dienst is opgezet voor langdurigheid en wordt binnen het bedrijf écht als toekomst gezien voor de gaming-industrie.

Als we heel erg tussen de regels gaan lezen, kunnen we zeggen dat het nu pas écht gaat beginnen voor Google Stadia, dat zou kunnen met de launch van Stadia Base waar je hier alles over leest.

Google Stadia legt plannen bloot voor 2020 in nieuwe blogpost

De blog gaat verder met het oplijsten van de recente ontwikkelingen binnen Stadia die we voor je vertalen, in sommigen zetten we linkjes zodat je alles over die specifieke ontwikkeling kunt lezen:

Meer topgames toegevoegd aan de bibliotheek, waaronder zes titels aan Stadia Pro.

Typhoon Studios aan onze Stadia Games and Entertainment-familie toegevoegd.

Chromecast Ultras geüpdatet zodat Stadia op meer schermen te spelen is.

Meer features toegevoegd zoals de Google Assistant-functionaliteit enAchievements.

Eeneerste multiplayer via Stream Connect's debuut in Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint.

Stadia Founders verrast met een tweede buddy passom met meer van je vrienden te gamen.

Google Stadia legt plannen bloot voor 2020 in nieuwe blogpost

Verder meldt het team dat het van plan is om de Stadia-visie duidelijk te maken aan alle gamers. We meldden eerder al dat er maar liefst 120 games aan het aanbod toegevoegd zullen worden dit jaar, de post gaat verder met de plannen voor het eerste kwartaal van 2020:

Ondersteuning voor 4K gaming op het web

Meer Assistant-functionaliteit op het web

Ondersteuning voor meer Android smartphones

Draadloze gameplay op het web via de Stadia-controller

Wat denk jij van deze plannen die het Stadia-team wil gaan uitvoeren? Mis je iets? Laat het ons hieronder weten of op Facebook.

Lees meer over:
Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Grime en Killer Queen Black zijn onder de Stadia Pro-games van augustus

De Google Stadia Pro-spellen voor augustus zijn onthuld. Het gaat om Grime, Killer Queen Black, Valkyria Chronicles 4, It Cam...

Gratis speelweekend voor Marvel’s Avengers en Olympic Games Tokyo 2020

Vanaf vandaag 18:00 uur is het gratis speelweekend live van Marvel’s Avengers. Je kunt tot 2 augustus 18:00 uur spelen. Op de...

Assassin’s Creed Valhalla: The Siege of Paris verschijnt 12 augustus

Ubisoft heeft aangekondigd dat er een grote uitbreiding naar Assassin’s Creed: Valhalla komt. Het gaat om the Siege of Paris,...

Je kunt straks vrienden toevoegen op Stadia via e-mail of telefoonnummer

Google maakt het binnenkort mogelijk om vrienden op Stadia toe te voegen via e-mail of telefoonnummer. Er is een update gewee...

Kaze and the Wild Masks Review: Terug naar oude glorie

Kaze and the Wild Masks is een platformergame voor Google Stadia. Een spel dat doet terugdenken aan de gloriejaren van het ge...

Lees meer