De beste Zweedse thrillers op Netflix

Films & Series
maandag, 18 december 2023 om 14:34
flags of scandinavian countries against a cloudy s 2023 11 27 05 20 23 utc
Scandinavische films en series zijn al jarenlang populair bij een groot publiek. Netflix heeft een groot aanbod aan Scandinavische content, met films en series uit alle Scandinavische landen.
Op Netflix zijn een aantal Zweedse thrillers te vinden. Hier zijn enkele van de meest populaire:
Quicksand (2019)
Een tienermeisje wordt gearresteerd voor de moord op een klasgenoot. Ze beweert onschuldig te zijn, maar de bewijslast tegen haar lijkt overweldigend.
Kijk Quicksand hier op Netflix
The Unlikely Murderer (2021)
Een jongeman wordt gearresteerd voor de moord op de Zweedse premier Olof Palme. De zaak is al decennia onopgelost, maar de jongeman beweert dat hij de moord heeft gepleegd.
Kijk The Unlikely Murderer hier op Netflix
Black Crab (2022)
Een groep soldaten wordt ingezet om een topgeheim medicijn te transporteren over een bevroren zee. De missie is levensgevaarlijk, en de soldaten moeten alles op alles zetten om te overleven.
Kijk Black Crab hier op Netflix
Kastanjemanden (2021)
Twee rechercheurs onderzoeken de moord op een vrouw in een speeltuin. De zaak is verbonden met een reeks andere moorden, en de rechercheurs komen erachter dat er een sinister complot gaande is.
Kijk Kastanjemanden hier op Netflix
The Bridge (Seizoen 1 t/m 4) (2017)
"The Bridge" is een Scandinavische misdaadserie die zich afspeelt op de grens tussen Zweden en Denemarken. Het verhaal begint wanneer een lijk precies op de grens wordt gevonden, waardoor samenwerking tussen de Zweedse en Deense politie noodzakelijk is. De serie volgt de complexe en intrigerende samenwerking tussen de hoofdrolspelers Saga Norén en Martin Rohde terwijl ze een reeks complexe moordzaken oplossen en persoonlijke uitdagingen overwinnen.
Anxious People
Een bankovervaller houdt de bezoekers van een open huis gegijzeld tot hij plotseling in rook opgaat. De politie staat versteld en iedereen wordt verdacht.
Kijk Anxious People hier op Netflix
Zweedse thrillers staan bekend om hun sfeervolle en meeslepende verhaallijnen. Ze zijn vaak gebaseerd op echte gebeurtenissen of actuele thema's.
Wil je dagelijks weten wat nieuw is op Netflix, check dan de updates op NieuwDezeWeek.