Disney kondigt strengere regels aan voor het delen van inloggegevens

Films & Series
woensdag, 14 februari 2024 om 11:51
disney plus em8j1200
Disney gaat officieel de strijd aan met het delen van wachtwoorden en kondigt aan dat het vanaf deze zomer strenger gaat optreden. Tijdens een call over de kwartaalcijfers liet Hugh Johnston, de financieel directeur van Disney, weten dat Disney Plus-accounts die "verdacht worden van ongepast delen" een optie zullen zien verschijnen om zich aan te melden voor hun eigen abonnement.
Daarnaast gaat Disney kijkers de mogelijkheid bieden om mensen buiten hun huishouden toe te voegen tegen een "extra vergoeding", al is nog niet bekendgemaakt hoeveel dit gaat kosten. "We willen een zo groot mogelijk publiek bereiken met onze uitstekende content," zei Johnston. "We kijken ernaar uit om deze nieuwe functionaliteit uit te rollen om de algehele klantbeleving te verbeteren en ons abonneebestand te vergroten."
Eerder zagen we Netflix al gebruikers aanpakken die met meerdere personen op één account tegelijkertijd keken. Extra accounts konden daarbij worden afgesloten voor €4 extra per maand. Dit leverde het bedrijf al miljoenen extra abonnees op.
Vooralsnog zijn deze plannen eerst gericht op de Amerikaanse markt, maar later zullen ze vermoedelijk ook naar de Nederlandse en Belgische markt komen. Eerder gebeurde dit op dezelfde wijze bij Netflix.