Nieuwe versie van HBO Max komt morgen in Nederland uit

Films & Series
maandag, 10 juni 2024 om 13:41
hbo max juni
Het vernieuwde HBO Max komt morgen uit in Nederland. In de vernieuwde versie van de streamingdienst zitten nieuwe vormen van content, andere vormen van abonnementen en een prijsverhoging.
In de nieuwe versie zitten nog steeds de oude HBO-series, zoals het paradepaardje House of the Dragon, dat op 17 juni met een nieuw seizoen komt. Deze worden nu aangevuld met realityseries van Discovery+ en sportprogramma's van Eurosport.
Vooral rondom de Olympische Spelen in Parijs wil HBO Max flink uitpakken. Het on-demand aanbod van de Spelen wordt voor iedere abonnementhouder beschikbaar. Je hebt hier dus geen extra Eurosport Add-on voor nodig.
De indeling van de Spelen is zo opgesteld dat je de hele dag live sport kunt bekijken, aangevuld met voor- en nabeschouwingen van Herbert Coul, Neal Petersen en influencers Nesim & Fraasie. Ranomi Kromowidjojo, de voormalig professioneel zwemster, gaat verslag doen van de Spelen.
Naast de Olympische Spelen komt er ook veel meer lokale reality-tv-content naar de streamingdienst. Zo krijgt Jeroen van Koningsbrugge zijn eigen reisprogramma, waarin hij samen met een urban-exploring expert door Europa reist om unieke en mysterieuze plekjes te ontdekken.
In de zomer krijgen we nog een nieuw seizoen van de realityserie Eating With My Ex: Going Dutch en Louisa & Rowan. Die laatste speelt zich dit keer in Italië af en het seizoen zal dan ook Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft heten.
Later in het najaar komt er nog een tweede seizoen van De Frogers: Happy Campers, waarbij de familie Froger op kampeertrip gaat naar het zuiden van Engeland.
De prijzen gaan wel veranderen. Het standaardabonnement van HBO Max, dat voorheen acht euro kostte, verandert naar een nieuw standaardabonnement van tien euro. In dat nieuwe abonnement zit geen 4K of Dolby Atmos meer, maar als je gebruik maakt van een levenslange korting, krijg je wel toegang tot deze functies in het standaardabonnement.
Wil je deze functies hebben, maar heb je geen toegang tot een levenslange korting, dan moet je extra betalen voor het premium-abonnement van 13,99 euro per maand. Overigens is er voor degenen die wat minder willen betalen ook nog een basic-abonnement van 5,99 euro beschikbaar, maar dat komt wel met reclames.
Het wordt voor vijf euro per maand ook mogelijk om een speciale Sport Add-on te nemen. Hiermee kun je naar evenementen zoals de Australian Open, de Tour de France en de Giro d'Italia kijken.