Stadia Controller is de verbinding tussen speler en cloud

Stadia Controller is de verbinding tussen speler en cloud

Google Stadia krijgt een gloednieuwe controller die WiFi-verbinding maakt met je thuisnetwerk, vervolgens kan je makkelijk content delen met de Share-knop en Google om hulp vragen met Assistant.

Het zit hem in de functionaliteit

De Google Stadia Controller lijkt op een kruising tussen een PlayStation 4 en een Xbox One controller, met de twee joysticks voor je duimen, schouderknoppen, D-pad en Y,B,A, X-knoppen ziet het er op het eerste gezicht niet revolutionair uit. Het zit hem dan ook niet in het design, maar wel in de functie van de controller.

Stadia Controller is de verbinding tussen speler en cloud

Die gaat namelijk verder dan het besturen van je held of heldin in een game die je vanuit het Google Data Center op je scherm gestreamd krijgt. De Stadia Controller heeft twee unieke knoppen die het leven makkelijk maakt voor streamers en influencers of als je een hoogtepunt aan je vrienden wil laten zien.

De Capture-knop is bedoeld om je game te delen of op te slaan via YouTube, met deze knop kies je bovendien of de clip wordt gedeeld met de wereld, je vriendengroep of alleen met jezelf. De tweede nieuwe knop is de Google Assistant-knop waarmee je direct toegang hebt tot de ingebouwde microfoon in de controller om zo hulp te vragen van Google. Zo kan je snel naar een walkthrough zoeken wanneer je in een level vastzit of kijken hoe een speedrunner die lastige eindbaas verslaat.

Stadia Controller is de verbinding tussen speler en cloud

Verder maakt de Stadia Controller verbinding met WiFi, wanneer je die aanzet verbindt de controller zich automatisch met je thuisnetwerk. De directe verbinding met je netwerk moet bovendien input delay vertragen en je game-ervaring verbeteren.

Hoe lang de batterij meegaat werd nog niet onthuld door Google, daarvoor zullen we nog moeten wachten tot dichter bij de launch. Ondertussen kan je hier alvast lezen hoe duur Google Stadia wordt en wat voor een internetverbinding je ervoor nodig hebt. Op Gamescom mocht Nick al aan de slag met Stadia, daar lees je hier alles over.

Lees meer over:
Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer