Google Stadia: Zo vraag je een teruggave aan na aankoop van een game

Google Stadia: Zo vraag je een teruggave aan na  aankoop van een game

Google Stadia is een streamingdienst voor games, maar je moet je spellen steeds apart moet aankopen, en een 'misklik' is snel gemaakt. Misschien vind je een spel gewoon niet leuk? Hier leggen wij je uit hoe je je aankoop annuleert.

Ik wil mijn geld terug

Google Stadia is de streamingdienst voor videogames van Google, dat betekent echter niet dat alles gratis is. Het Stadia Base-abonnement dat volgend jaar beschikbaar komt, laat je misschien wel gratis streamen, maar voor je games moet je nog steeds betalen. Ook wie meer wil spelen dan de gratis games die deel uitmaken van het Stadia Pro-abonnement zal games apart moeten kopen.

Google Stadia: Zo vraag je een teruggave aan na  aankoop van een game

Wie een teruggave wil starten, moet eerst en vooral aan een paar eisen voldoen voordat je de 'refund' aan kan vragen, Je mag de game niet langer dan twee uur gespeeld hebben en mag hem niet langer dan veertien dagen na aankoop annuleren. Verder is het proces eenvoudig en recht toe recht aan.

Stappenplan

1) Ga naar de Stadia-app voor je telefoon en tik rechtsboven op je avatar.

2) Tik op 'Aankopen'

3) Onder het kopje 'Transactiegeschiedenis' tik je op het item waarvoor je een terugbetaling wil vragen

4) Tik op 'Terugbetaling aanvragen'

5) De app vraagt waarom je een teruggave wil starten, maar een lange verklaring is geen vereiste als je gewoon aan de voorwaarden voldoet

6) Een paar minuten later krijg je een e-mail waarin staat dat je annulering is goedgekeurd en dat je binnen een paar werkdagen je geld terugkrijgt

Google Stadia: Zo vraag je een teruggave aan na  aankoop van een game

Deze stappen kan je trouwens ook uitvoeren als er een game die eerst betalend was, gratis wordt. Zoals recent het geval was met Tomb Raider: Definitive Edition en Farming Simulator 19. Google is dan ook vel losser in zijn refund-beleid. Als je daar een terugbetaling voor wil aanvragen, kan dat via dezelfde stappen.

Waar is de demo?

Omdat Google Stadia nog geen demo-functie of een try out-mode heeft, is het soms lastig om helemaal zeker te zijn van een aankoop. Om dat te voorkomen raden wij je aan reviews te lezen en trailers of walkthroughs te bekijken. Het aanbod wordt steeds groter en bekijk hier de meest recente update van de speelbare games op de streamingdienst.

Google Stadia: Zo vraag je een teruggave aan na  aankoop van een game

Google Stadia heeft via de Founder's Edition ook Buddy Passes uitgedeeld, lees er hier alles over, en er is een gloednieuwe indie-game aangekondigd voor de dienst, Spitlings. Ten slotte zijn er naast Google Stadia nog meer streamingdiensten en dit zijn de vijf beste alternatieven.

Pakt Stadia het goed aan rondom terugbetalingen? Of zie jij liever een demo/probeerdienst verschijnen om mensen te helpen bij hun aankopen? Laat het ons hieronder weten in de reacties of op Facebook in onze groep!

Lees meer over:
Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer