Nieuwe ASUS ROG Smartphone komt standaard met Google Stadia

Nieuws
maandag, 24 februari 2020 om 10:01
23b884ce76c9ef3b25c4d5af7ef5a8df
De nieuwe ASUS ROG smartphone zal verschijnen met een geïnstalleerde versie van Google Stadia, dat begint waarschijnlijk met de ROG Phone III.

On the road

Google Stadia zal gedownload en geïnstalleerd komen op de nieuwste ASUS ROG smartphones, via 9to5google. Nadat Google onthulde dat het de ondersteuning voor de streamingdienst voor videogames zou uitbreiden naar meer telefoons, lijkt de ASUS ROG de eerste te zijn die daar ten volste gebruik van maakt.
ASUS en Google zijn een partnerschap aangegaan om die visie in de realiteit te brengen, de deal duurt tot 2021 en is van toepassing in elk land waar Stadia momenteel toegankelijk is, dat zijn: Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Canada, Finland, Ierland, Italië, Noorwegen, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
ASUS is dankzij die deal de eerste producent van 'gaming' smartphones die een deal aangaat met de streamingdienst. Andere producenten van krachtige telefoons zijn onder meer Razer, Xiaomi’s Black Shark en Nubia, we weten nog niet of/wanneer zij instappen. Die laatstgenoemden hebben meer interesse getoond in mobiele titels.
We zijn benieuwd hoe de marketing-strategie zich gaat vormen rond de ROG Phone III, en hoe soepel de beste games die Stadia te bieden heeft zullen draaien op het apparaat. We gaan er ook vanuit dat Stadia Base op het moment van de release van de nieuwe ASUS-telefoon beschikbaar is zodat iedereen ervan kan genieten.
Lees hier alles over de korting op Borderlands 3 en NBA 2K20 die je nu nog kan pakken en ontdek meer over de Uplay-samenwerking met Google Stadia en wat dat inhoudt.