Childish Gambino annuleert zijn tour in Noord-Amerika en Europa na geplande operatie

Nieuws
zondag, 06 oktober 2024 om 14:00
childish
Donald Glover, ook bekend als Childish Gambino, heeft de resterende data van zijn concerttour in Noord-Amerika en Europa geannuleerd (via Variety). De veelzijdige artiest, beroemd om zijn werk als muzikant, acteur, schrijver en regisseur, staat op het punt om een operatie te ondergaan en heeft tijd nodig om te herstellen.
Het nieuws kwam nadat Glover eerder de resterende Noord-Amerikaanse optredens van zijn The New World Tour had uitgesteld. Deze tour werd aangekondigd als de laatste onder de naam Childish Gambino, aangezien Glover van plan is om zijn pseudoniem te pensioneren. De tour promoot zijn nieuwste project, inclusief nummers van het album Bando Stone and the New World en de heruitgave van het pandemie-album 3.15.2020, nu bekend als Atavista.
Bron afbeelding: Paras Griffin/Getty Images
Bron afbeelding: Paras Griffin/Getty Images
Via X/Twitter liet Glover weten: “Na mijn show in New Orleans ging ik naar het ziekenhuis in Houston om een aandoening te laten onderzoeken die naar voren was gekomen. Het bleek dat ik die avond niet kon optreden, en na verdere tests werd duidelijk dat ik de rest van de Amerikaanse tour niet zou kunnen voltooien binnen de benodigde tijd. Op dit moment heb ik een operatie gepland en heb ik tijd nodig om te herstellen."
Glover voegde toe dat hij zijn herstel serieus moet nemen. Daarom is besloten om niet alleen de Amerikaanse data, maar ook de shows in het Verenigd Koninkrijk en Europa te annuleren. Hij bedankte zijn fans voor hun liefde, privacy en steun en benadrukte dat alle tickets worden terugbetaald op het punt van aankoop.
Hoewel Glover niet in detail is gegaan over de reden voor zijn ziekenhuisopname of de aard van zijn operatie, heeft hij de shows in Nieuw-Zeeland en Australië, die gepland staan voor januari en februari 2025, niet specifiek genoemd. Het blijft dus onduidelijk of deze concerten doorgaan.
Childish Gambino zou op 24 november optreden in de Ziggo Dome in Nederland. Hoewel tickets voor dit concert op moment van schrijven nog beschikbaar zijn, kunnen tickethouders er waarschijnlijk vanuit gaan dat ze hun geld terugkrijgen zodra de annulering officieel wordt bevestigd.