'Google Nest Wifi geeft Stadia voorrang op andere apparaten in hetzelfde netwerk'

'Google Nest Wifi geeft Stadia voorrang op andere apparaten in hetzelfde netwerk'

De Google Nest Wifi en mogelijk ook de Google Wifi krijgen vermoedelijk een zogenaamde 'Gaming Preferred'-stand waarmee de internetverbinding automatisch geoptimaliseerd wordt voor het streamen van games via Stadia.

Gebruik alle tools

De Google Nest Wifi is een slimme router die zorgt voor een beter bereik in je hele huis. Stadia-gebruikers kunnen straks via deze router (en mogelijk ook de eerste generatie Google Wifi) een speciale gaming-modus aanzetten wat volgens het bedrijf de “beste gaming-ervaring” zou moeten opleveren. Dat blijkt uit code die in de nieuwe Google Home-app gevonden is. Deze app wordt gebruikt om de Nest Wifi te bedienen. Tegelijkertijd werd er een helpdocument uitgebracht dat de gaming-modus beschrijft.

'Google Nest Wifi geeft Stadia voorrang op andere apparaten in hetzelfde netwerk'

Zonder vertraging gamen

Volgens Google is een goede gebruikerservaring op Stadia afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding in huis. “Er is een snelle verbinding nodig van en naar de Stadia cloud-servers zonder dat deze verbinding te veel vertraagd wordt door een onderpresterende router”, zo is in het document te lezen. “Ook mag het niet te veel vertraagd worden door ander verkeer op hetzelfde netwerk.” Dat laatste is in een modern huishouden meer dan normaal gezien smartphones bijvoorbeeld constant in verbinding staan met hetzelfde netwerk.

Hieronder kan je zien hoe Stadia precies in elkaar zit:

Stadia krijgt voorrang

De functie Gaming Preffered op de Nest Wifi-routers van Google geeft Stadia voorrang op andere apparaten dat van hetzelfde netwerk gebruiken maken. Dus huisgenoten of gezinsleden die series op Netflix aan het streamen zijn of op een laptop aan het browsen zijn, zullen geen invloed hebben op jouw gameplay.

De game-stand op de slimme router werkt met alle apparaten die met Stadia werken, dus de Chromecast Ultra, de laptop of smartphones.

Lees meer over:
Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer