Google zegt dat de 'eerste grote game' pas volgend jaar uitkomt op Stadia

Nieuws
maandag, 28 oktober 2019 om 14:19
57226959e5d0b1c2d0cae56875bcc05c
Google Stadia krijgt pas volgend jaar de eerste grote game, dat zegt Jade Raymond, hoofd van Stadia bij het bedrijf. Games van andere ontwikkelaars zijn wel te spelen.

'Stadia kan meer dan de huidige consoles'

In gesprek met Gamesindustry.biz vertelde Raymond dat de eerste grote game voor Google Stadia nog niet snel zal uitkomen. Wel komen er games van andere partijen op het platform bij de launch zoals Destiny 2 met de recent verschenen Shadowkeep-uitbreiding. Bekijk alle games die voor Stadia zijn aangekondigd hier.
Google kondigde de dienst in maart aan en vertelde al dat het zelf ook games en content wil ontwikkelen voor de streamingdienst. Daarvoor opende het techbedrijf een nieuwe studio in Canada, Montréal, waar onder andere Ubisoft ook een studio heeft. Raymond stelt in het interview dat dit één van meerdere studio's is die opgericht zullen worden.
Raymond benadrukt nogmaals dat Google Stadia meer mogelijkheden moet hebben dan andere gameconsoles/diensten omdat alles via de cloud wordt gedaan, mits de internetverbinding snel en constant genoeg is.Hier lees je wat dat precies inhoudt, wanneer games niet worden 'beperkt' door de huidige generatie consoles. De Massive Multiplayer Online games zoals World of Warcraft zijn volgens het hoofd van Google Stadia het beste voorbeeld daarvan.