Google wil gratis proefperiode Stadia na launch

Nieuws
woensdag, 11 september 2019 om 12:11
e590e63b1c6451f88cc76f018786ca1e
Google heeft aangekondigd dat het na de launch van Google Stadia een gratis proefperiode wil lanceren van de streamdienst om 'het algemene publiek de dienst te laten proeven'.
John Justice, Vice President van Google en head of product van Stadia, sprak met StadiaCast en vertelde daar dat gratis proefperiodes een hoge prioriteit zijn voor de streamdienst van games. Hij vertelde onder meer dat er 'een paar maanden' na de launch van Google Stadia een gratis proefperiode wordt gelanceerd zodat 'het algemene publiek van de dienst kan proeven'.
“We kijken hoe we zoiets het beste kunnen doen, zoals je verwacht is het ongelooflijk druk zo vlak voor de launch”, zegt Justice. “De vraag is namelijk 'wat doen we na launch?' proefperiodes staan op de lijst van mogelijkheden.”
Op de vraag of zulke gratis 'trials' voor betalende abonnees zijn of ook voor nieuwe klanten had Justice het volgende te zeggen: “Beiden eigenlijk, als je naar ons plan kijkt, willen we zo veel mogelijk mensen bereiken. Je wil dat mensen, of ze nu wel of geen Stadia-abonnement hebben, zo veel mogelijk nieuwe games laten proberen, nieuwe dingen die je nog niet hebt geprobeerd.”
Google Stadia komt in november van dit jaar uit en als je direct bij launch wil spelen, kan je de Founder's Edition pre-orderen. Weet je niet of jouw internetverbinding Stadia aan kan? Check het hier en vergeet niet de hands-on indrukken van Nick op Gamescom 2019 te lezen.