Google Stadia Update 2.32 niet langer gedwongen portretmodus op Android TV

Nieuws
donderdag, 03 september 2020 om 11:41
5f3a559a0b36dc1f7119806660d1356d
Goed nieuws voor Google Stadia gebruikers op Android-televisies, de portretmodus die steeds werd opgedwongen, zal niet langer nodig zijn in Stadia Update 2.32.
Google kondigde via de Stadia community blog aan dat het een aantal verbeteringen door gaat voeren in Update 2.32 die onder meer Android TV-gebruik beter maakt. De portretmodus die gebruikers gedwongen moesten gebruiken, is een punt van frustratie gebleken maar die feature wordt nu van de dienst gehaald.
De update zou ook de voorbereiding moeten zijn voor een langverwachte feature, Stadia Messaging. Verder introduceert 2.32 optimalisaties bij het inlogscherm en zal de 'Get Started'-knop nu via de controller te activeren zijn, op Android TV's kan dat nog steeds niet met een afstandsbediening.
Dit lijkt een stap in de goede richting te zijn voor het gebruik van Google Stadia op Android-schermen, veel van de functionaliteit werkt nog niet optimaal zoals op het Homescreen, maar het is geruststellend om te zien dat er achter de schermen aan oplossingen gewerkt wordt.