Keanu Reeves maakt Broadway-debuut in 2025 met Waiting for Godot

Nieuws
zondag, 04 augustus 2024 om 13:00
keanu reeves
Keanu Reeves, bekend van iconische rollen in films zoals John Wick en The Matrix, maakt volgend jaar zijn debuut op Broadway. In het najaar van 2025 zal de acteur schitteren in een nieuwe versie van het klassieke toneelstuk Waiting for Godot. Reeves zal de rol van Estragon vertolken, een van de twee hoofdpersonen in het stuk van Samuel Beckett.
Waiting for Godot draait om twee zwervers, Estragon en Vladimir, die zinloos wachten op een zekere Godot, een persoon die nooit zal komen opdagen. De originele Waiting for Godot is dus geschreven door Samuel Beckett en ging in première op 5 januari 1953 in het Théâtre de Babylone in Parijs. Het stuk behoort tot het absurde theater. De originele productie werd geregisseerd door Roger Blin, die ook de rol van Pozzo speelde. Waiting for Godot werd geprezen om zijn diepgaande en vaak komische verkenning van de menselijke conditie, en heeft sindsdien een blijvende invloed gehad op het moderne theater. Dit meesterwerk van Beckett is al meerdere keren op Broadway te zien geweest, met de meest recente productie in 2013-2014, waarin legendarische acteurs Patrick Stewart en Ian McKellen de hoofdrollen hebben gespeeld.
Bron afbeelding: James Devaney voor GQ.
Bron afbeelding: James Devaney voor GQ.
In de aankomende versie van Waiting for Godot zal acteur Alex Winter de rol van Vladimir op zich nemen. Winter en Reeves zijn oude bekenden van elkaar en speelden samen in de cultklassieker Bill & Ted's Excellent Adventure uit 1989. De regie van deze nieuwe productie is in handen van de Britse regisseur Jamie Lloyd, die bekendstaat om zijn moderne en vernieuwende aanpak van klassiek theater. Jamie Lloyd heeft vier Olivier-prijzen heeft gewonnen en is tot tweemaal toe genomineerd een Tony-award. In zijn meest recente Broadway klus regisseerde hij Jessica Chastain in een toneel vertolking van A Doll's House.
Reeves en Winter zijn bijzonder enthousiast over hun samenwerking aan dit project. "We zijn ongelooflijk enthousiast om samen op het podium te staan en samen te werken met de geweldige Jamie Lloyd in een van onze favoriete toneelstukken," aldus de twee in een gezamenlijke verklaring.
Keanu Reeves, inmiddels 59 jaar, heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Naast zijn legendarische rollen in de John Wick- en Matrix-films en videogames als Cyberpunk 2077, blijft hij zijn grenzen verleggen en nieuwe uitdagingen aangaan. Zijn Broadway-debuut markeert een nieuwe mijlpaal in zijn veelzijdige carrière en zal ongetwijfeld een unieke kijk op Waiting for Godot bieden.
Met de ervaring en chemie tussen Reeves en Winter en de creatieve visie van Lloyd, belooft deze productie van Waiting for Godot een niet te missen evenement te worden voor theaterliefhebbers en fans van deze getalenteerde acteurs. De repetities beginnen begin volgend jaar, en de verwachtingen zijn hooggespannen.