Netflix gaat meer kijkdata openbaar maken

Nieuws
donderdag, 14 december 2023 om 14:15
netflix
Netflix heeft aangekondigd dat het vanaf 2024 meer kijkdata openbaar zal maken. Dit is een belangrijke stap voor het bedrijf, dat in de afgelopen jaren onder vuur is komen te liggen vanwege de dalende abonneecijfers.
Sinds de lancering van onze wekelijkse Top 10 en Meest Populaire lijsten in 2021, heeft Netflix meer informatie gegeven over wat mensen kijken dan elke andere streamer behalve YouTube.
De nieuwe kijkdata zullen onder meer informatie bevatten over de volgende onderwerpen:
  1. De meest populaire films en series.
  2. De duur van het kijkgedrag.
  3. De kijkgewoonten per land en regio.
  4. De kijkgewoonten per leeftijdsgroep en geslacht.
Netflix hoopt met deze transparantie de kijkers meer inzicht te geven in het aanbod en de kijkcijfers. Het bedrijf wil hiermee ook aantonen dat het nog steeds relevant is voor de kijkers. De nieuwe kijkdata zullen beschikbaar worden gesteld op de website van Netflix. Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt op welke frequentie de data zullen worden gepubliceerd.
Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn van de nieuwe kijkdata van Netflix. Het kan zijn dat de data leiden tot een verschuiving in het aanbod van het bedrijf. Het kan ook zijn dat de data leiden tot meer concurrentie van andere streamingdiensten. Netflix zal de komende jaren moeten laten zien dat de nieuwe kijkdata het bedrijf helpen om weer te groeien.