Netflix met advertenties is een succes

Nieuws
zondag, 19 mei 2024 om 12:00
netflix
Netflix heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt met hun reclame-abonnement. Netflix’ goedkoopste abonnement heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen abonnees weten te verwerven. Het aantal abonnees overtreft ruimschoots de 23 miljoen die Netflix zelf had voorspeld.
Volgens de gegevens van Netflix kiest een aanzienlijke 40 procent van alle nieuwe aanmeldingen voor het Standard with Ads-abonnement. Bovendien consumeert meer dan 70 procent van deze abonnees maandelijks meer dan 10 uur aan content.
Netflix biedt op moment van schrijven in Nederland geen abonnement met reclame aan. In andere landen is er echter wel een “Netflix Standard with ads”-abonnement, dit abonnement kost in de VS bijvoorbeeld 6,99 dollar. Het abonnement met advertenties is in november 2022 gelanceerd in twaalf landen. Met dit abonnement krijg je dezelfde voordelen als het standaard Netflix-abonnement (zonder de mogelijkheid om films en series te downloaden), maar wel met vier minuten aan reclame per uur kijktijd. Netflix heeft recentelijk ook de prijzen van de beschikbare abonnementen verhoogd in Nederland. Zo betaal je vanaf mei 2024 als nieuwe klant €8,99 voor het basis abonnement, €13,99 voor standaard en €18,99 per maand voor het premium abonnement. Als het Netflix Standard with ads-abonnement naar Nederland komt kunnen we er dus van uitgaan dat het minder dan negen euro per maand zal kosten en met het succes van deze abonnementsvorm is het niet de vraag of het naar Nederland komt maar wanneer.
Netflix is ook druk bezig met het uitbreiden van zijn advertentiepartners portfolio. Microsoft was de exclusieve advertentie- en verkooppartner van Netflix toen het advertentieplan in 2022 werd gelanceerd. Netflix heeft echter nu ook een samenwerking met Google.
Netflix blijft zijn aanbod vernieuwen met nieuwe shows, films, sequals en nieuwe seizoenen. Zo krijgt de recente sci-fi serie 3 Body Problem nieuwe afleveringen om de serie af te ronden. Ook is er een vervolg aangekondigd op de populaire komediefilm Happy Gilmore, met de originele ster Adam Sandler die opnieuw de hoofdrol op zich neemt. Netflix heeft ook een deal gesloten met de NFL om live twee wedstrijden te streamen op het platform op eerste kerstdag 2024. Of deze wedstrijden ook live in Nederland te bekijken zullen zijn is op moment van schrijven nog niet bekend. Wij kijken in ieder geval met grote belangstelling uit naar wat Netflix nog meer voor ons in petto heeft.

Netflix kijken dit lang weekend? Mis deze films en series dan niet voor ze de service verlaten!