Stadia 2.32 is laatste update voor 'Stadia Messaging'

Nieuws
dinsdag, 01 september 2020 om 10:50
aeee40af1058e3133d0d35c336d1a946
De nieuwste Google Stadia-update, Stadia 2.32, bereidt zich voor op het nieuwe berichtensysteem van Google zijn streamingsdienst voor videogames, 'Stadia Messaging'.
Stadia Messaging moet het berichtensysteem worden dat Google Stadia-gebruikers zal toestaan om met elkaar te chatten via de dienst. Momenteel kunnen abonnees alleen maar communiceren door samen in een party te zitten en via de voice chat te praten of via een niet-Stadia applicatie zoals TeamSpeak.
Het lijkt er nu op dat update Stadia 2.32 de laatste loodjes heeft gelegd aan Stadia Messaging door verschillende lijnen in de code zoals:
Title on the onboarding screen that welcomes the user to the feature.
Welcome to Stadia messaging
Title on the onboarding screen that says the feature is now available
Messaging on Stadia now available
In die code werd ook opgemerkt dat Stadia-gebruikers eenvoudig kunnen instellen wie wel en niet met hen mag communiceren, het lijkt er ook op dat gebruikers Google toegang moeten verlenen om in hun persoonlijke communicatie te kijken. Dat is om 'toxicity en haat' tegen te gaan, maar doet al snel privacy-vragen rijzen zoals: Wat betekent 'eventjes toegang verlenen' precies? En als Google daarna niet langer berichten checkt, wordt toxicity dan nog steeds bestreden?
Het is in ieder geval zeker dat de Stadia Messaging dicht bij de launch is in de Stadia-applicatie, wat één van de functies is die Stadia implementeert die het eerder al bevestigde.
Vandaag is Super Bomberman R Online uitgebracht als enorme battle royale op Google Stadia, lees er hier alles over, bekijk hier welke zes titels Stadia Pro-leden mogen claimen deze maand en welke kortingen er beschikbaar zijn.  Ten slotte komt Baldur's Gate in een bijzondere versie van Early Access uit op Stadia, lees hier wat dat precies inhoudt.