Vuurwerkrampserie toch op de buis dankzij EO

Nieuws
door Redactie NextPlaydonderdag, 11 januari 2024 om 12:58
fireworks 2023 11 27 05 35 42 utc
De dramaserie over de vuurwerkramp in Enschede komt alsnog op de buis.
Nadat Viaplay in juli 2023 de reeks vanwege financiële problemen had geannuleerd, heeft de EO het project overgenomen. De opnames beginnen in mei 2024 en de serie moet in 2025 op een van de NPO-zenders worden uitgezonden.
De serie, die de titel Vuurwerk krijgt, is geschreven door Philip Delmaar en Edward Stelder. De regie is in handen van Lourens Blok, die eerder de serie Rampvlucht over de Bijlmerramp maakte.De serie vertelt het verhaal van de ramp vanuit verschillende perspectieven. Er zijn onder meer verhalen over de slachtoffers, de hulpverleners en de mensen die in de buurt van het vuurwerkbedrijf woonden.
De EO is blij dat de serie toch kan worden gemaakt. "De vuurwerkramp is een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis", zegt EO-directeur Arjan Lock. "Deze serie is een eerbetoon aan de slachtoffers en een manier om de herinnering aan de ramp levend te houden."
De vuurwerkramp in Enschede vond plaats op 13 mei 2000. Bij een brand in het vuurwerkbedrijf SE Fireworks ontstonden een reeks explosies. Daarbij kwamen 23 mensen om het leven, raakten ruim 950 mensen gewond en werden tweehonderd woningen verwoest.
De serie Vuurwerk is een coproductie van EndemolShine Scripted en NL Film.