Google Stadia Hands-On impressies vanaf Gamescom 2019

Google Stadia Hands-On impressies vanaf Gamescom 2019

We mochten tijdens Gamescom 2019 aan de slag met DOOM en Mortal Kombat 11 op Google Stadia. Werken de games naar behoren op de dienst?

Google Stadia werkt precies zoals je hoopt

Tijdens Gamescom 2019 kregen we de kans om hands-on te gaan met Google Stadia. Achter gesloten deuren mochten we ruim een half uur aan de slag met DOOM en Mortal Kombat 11, de perfecte games om de dienst mee te testen. Dit is natuurlijk niet per ongeluk, want Google wil laten zien dat het werkt.

Google Stadia Hands-On impressies vanaf Gamescom 2019

Dat riep natuurlijk wel de vragen op; met welke internetverbinding we spelen en waar de servers staan waar de games op draaien. Volgens de werknemers van Google hadden we te maken met 25MB/s internet en stonden de servers in Frankfurt, wat praktisch om de hoek is. Dit komt goed uit, aangezien dit redelijk representatief is voor wat we in Nederland en België mogen verwachten. Google raadt aan om minstens 10MB/s downloadsnelheid te hebben om de dienst te draaien, daarmee speelde ik tijdens Gamescom wat aan de hoge kant, maar in Nederland zullen de meeste huishoudens dit wel kunnen ondersteunen. Met name de huishoudens die interesse hebben in Stadia. Daarnaast staan er ontzettend veel serverparken in Nederland, waardoor ook die voor iedereen praktisch om de hoek staan.

Na een half uur geschoten te hebben in Doom en koppen eraf gerukt te hebben in Mortal Kombat 11, kan ik maar een ding concluderen: het werkt. In DOOM vlieg je over de map om de demonen een kopje kleiner te maken, zonder enkele problemen. Het voelt exact hetzelfde als op de andere consoles of PC, en dit geldt ook voor Mortal Kombat 11. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de input lag naar behoren is, en daarvoor is Stadia met vlag en wimpel geslaagd. Ten minste, in de set-up waarmee ik mocht spelen. Zowel op een telefoon als via de laptop die was verbonden aan een scherm, liepen de games erg vloeiend. De eerste tests, heeft Stadia dus doorstaan.

De ware test komt wanneer we Stadia thuis kunnen testen op onze eigen telefoons en andere apparaten, en eigen internetverbindingen, maar tot nu toe smaakt Stadia naar meer. Wat we voornamelijk missen, zijn een aantal exclusieve games voor de dienst, of exclusieve deals met ontwikkelaars.

De controller

We mochten de games natuurlijk spelen met de nieuwe Controller van Google Stadia, die je krijgt wanneer je het pakket pre-ordered. Ik krijg best snel last van mijn handen wanneer ik bijvoorbeeld met een PlayStation controller speel. Dit was bij de controller van Stadia totaal niet aan de orde. De controller lag ontzettend fijn in de hand en voelde stevig aan. Ik zou er wat langer mee aan de slag moeten om een beter beeld te krijgen, maar voor een eerste indruk kan ik zeggen dat de controller erg fijn is.

We hopen binnenkort nog een keer aan de slag te mogen met Stadia voordat de dienst lanceert. Ook dan lees je onze indrukken hier, op PlayStadia.

Lees meer over:
Google Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer