Deze sportdocumentaires verschenen in 2024

Films & Series
maandag, 01 april 2024 om 8:01
diverse group of friends watching basketball match 2023 11 27 05 33 24 utc
Ben je een sportliefhebber en ben je op zoek naar boeiende nieuwe documentaires om te bekijken? Deze nieuwe sportdocumentaires verschenen in 2024 op verschillende streamingdiensten. In dit artikel bespreken we een aantal van de meest opvallende releases.
Update: Het artikel is bijgewerkt t/m maart 2024

Netflix

Full Swing (S02) - UPDATE MAART
Full Swing is een meeslepende documentaireserie die een blik achter de schermen werpt bij een diverse groep professionele golfers, zowel op als buiten de golfbaan, tijdens een genadeloos seizoen van competitie. De serie, die in samenwerking met de PGA Tour is geproduceerd, volgt de ups en downs van deze golfers terwijl ze strijden om overwinningen en hun plaats in de sport. Van intense rivaliteit tot persoonlijke uitdagingen, “Full Swing” onthult de menselijke kant van het professionele golfleven. Met twee seizoenen beschikbaar op Netflix, is deze serie een must-watch voor golf- en sportliefhebbers.

Netflix

The Netflix Slam - UPDATE MAART
Legende vs. wonderkind. Rafael Nadal en Carlos Alcaraz staan tegenover elkaar in deze epische tenniswedstrijd in Las Vegas. (Live-evenement in het Engels.)

Netflix

Sunderland 'Til I Die (S03)
Sunderland 'Til I Die is een Netflix-documentaire die je meeneemt achter de schermen van Sunderland AFC, een Engelse voetbalclub in crisis. De serie toont de passie van de fans, de struggles van de spelers en de harde realiteit van het profvoetbal.

Netflix

Break Point (S02)
In seizoen 2 van Break Point ga je mee met de toptennisers van de wereld. Beleef hun intense trainingen, zenuwslopende wedstrijden en emotionele momenten. Maak kennis met nieuwe talenten zoals Carlos Alcaraz en Ons Jabeur, en zie bekende spelers als Nick Kyrgios en Matteo Berrettini in een nieuw licht.

Netflix

Six Nations: Full Contact (S01)
De beste rugbyteams van Europa strijden om de beker in het Guinness Zeslandentoernooi van 2023, ronde na ronde, wedstrijd na wedstrijd.

Netflix

Formula 1: Drive to Survive (S06)
Netflix-documentaireserie Drive to Survive keert terug voor een zesde seizoen met een blik achter de schermen op het Formule 1-seizoen 2023. Fans krijgen een unieke kijk op de rivaliteit tussen coureurs en teams, de spanning van de races en de emoties die gepaard gaan met de sport.

Prime Video

Giannis: The Marvelous Journey
Voor Giannis Antetokounmpo meermaals beste speler werd en een NBA-titel won, was hij een buitenbeentje, een jonge immigrant die met zijn familie aan de rand van de Griekse samenleving leefde. Vervolgens pakte Giannis, geïnspireerd door de beelden van NBA-sterren in een internetcafé, een basketbal. Het was de eerste stap van een epische, hartverscheurende en uiteindelijk prachtige reis.

Prime Video

One More Time
Elk jaar vindt in Utah de grootste snelheidsrace ter wereld plaats op wielen. Duizenden enthousiastelingen komen een week lang samen onder de zon van het indrukwekkende zoutmeer van Bonneville. De broers Borri, twee Italiaanse tachtigers, proberen het nieuwe record te vestigen in de 50cc motorklasse en zo de geschiedenis van de motorsport in te gaan.

Apple TV+

Messi's World Cup: The Rise of a Legend (S01) - UPDATE MAART
Volg de weg die deze legende heeft afgelegd langs vijf wereldkampioenschappen om in 2022 eindelijk de wereldtitel te pakken. Tijdens het toernooi kijkt Messi terug op zijn interlandcarrière en de obstakels die hij tegen is gekomen.

Apple TV+

The Dynasty: New England Patriots (S01)
Ontdek de 20-jarige reis van de franchise, van de unieke dynamiek die zes Super Bowl-overwinningen aandreef tot de interne spanningen die een strijd ontstaken. Tom Brady, Bill Belichick, Robert Kraft en belangrijke spelers onthullen de tol van grootsheid.

HBO Max

Soccer Soul: Elijo creer
In deze documentaire vertelt Ricardo Darín vol emotie over de weg naar de overwinning van het Argentijnse elftal op het WK in Qatar van 2022.
Dit zijn slechts enkele van de nieuwe sportdocumentaires die in 2024 zijn verschenen bij de verschillende streamingdiensten.
Wil je dagelijks weten wat nieuw is op de streamingdiensten, volg dan NieuwDezeWeek.