Echte ‘Baby Reindeer’ Stalker reageert op succes Netflix show

Films & Series
dinsdag, 30 april 2024 om 13:23
babyreindeer
Ze zogezegde echte stalker van de Baby Reindeer serie heeft gereageerd op het succes van de Netflix serie. Een vrouw nog zonder naam, claimt de inspiratie te zijn achter Jessica Gunning’s Martha. Ze heeft tegen de Daily Mail gezegd dat ze zelfs overweegt om een advocaat in de arm te nemen voor laster.
Baby Reindeer volgt het verhaal van Richard Gadd's Donny Dunn, een comedian die het niet makkelijk heeft. Wanneer hij een eenzame vrouw aan de bar waar hij werkt een kopje thee aanbiedt, verandert zijn leven volledig. Zij wordt zijn stalker en verspreid over meerdere jaren verstuurt ze ruim 41.000 emails, 744 tweets, 100 brieven en 350 uren aan voicemails.
In gesprek met de Daily Mail claimt ze dat juist Gadd geobsedeerd was op haar. "Hij gebruikt nu Baby Reindeer om mij te stalken", zegt ze. "Ik ben het slachtoffer."
Ze stelt daarbij dat het script neerkomt op pesten en dat ze inmiddels veel doodsbedreigingen krijgt van de fans van de Netflix serie.
Ondanks dat Netflix stelt dat het gaat om een waargebeurd verhaal, heeft Gadd eerder uitgelegd dat niet het gehele verhaal kloppend is. Vanwege legale redenen moest hij namelijk een aantal details veranderen. De pesterijen van de daadwerkelijke Martha zijn inmiddels zover gekomen, dat Gadd de fans heeft moeten vragen te stoppen met het berichten van de vrouw.