House of the Dragon breekt Max record op dag van release

Films & Series
woensdag, 19 juni 2024 om 15:19
house of the dragon seizoen 2
House of the Dragon kent een vliegende start. De Game of Thrones spin-off serie wist op de eerste dag al 7,8 miljoen mensen te bereiken. Dit is het hoogste aantal kijkers op één dag voor het opnieuw gelanceerde Max. HBO Max wist eerder nog hogere aantallen te halen met House of the Dragon, toen de eerste aflevering van seizoen 1 ruim 10 miljoen mensen wist te bereiken. House of the Dragon kan dus het eerste succes genoemd worden sinds de rebranding.
Analisten lijken een verklaring te hebben voor het iets lager uitvallen van de kijkcijfers op de eerste dag van release. De eerste aflevering kwam in de VS namelijk uit op vaderdag, een dag waarop historisch gezien minder TV wordt gekeken. In Europa snappen wij ook wel waarom mensen de eerste aflevering niet op de eerste dag hebben gezien, veel kijkers zijn namelijk druk met het EK voetbal.
House of the Dragon zal de komende weken in Europa elke maandag een nieuwe aflevering krijgen bij Max, bij ons nog steeds HBO Max. In dit verhaal volgen we de Targaryen familie, honderden jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones.