Black Barbie: Een eerlijke en openhartige documentaire over de eerste zwarte Barbie

Films & Series
woensdag, 19 juni 2024 om 10:10
black barbie
Netflix lanceert vandaag de documentaire "Black Barbie", die het verhaal vertelt achter de creatie van de eerste zwarte Barbiepop in 1968. De film belicht de impact van drie Afro-Amerikaanse vrouwen die bij Mattel werkten en een cruciale rol speelden in het eisen van meer diversiteit binnen het bedrijf.
De documentaire wordt geregisseerd door Shonda Rhimes, de bekende producer van televisieseries als Grey's Anatomy, Bridgerton en Scandal. Ze koos ervoor om dit verhaal te vertellen omdat ze het belang van representatie en inclusie voor jonge kinderen erkent.
"Black Barbie" is meer dan alleen een film over een pop. Het gaat over de strijd voor gelijkheid en het belang van het hebben van rolmodellen die alle kinderen kunnen inspireren. De documentaire toont archiefbeelden, interviews met Barbie-ontwerpers en -verzamelaars, en persoonlijke verhalen van Afro-Amerikaanse vrouwen die opgroeiden met de pop.
De reacties op de film zijn overwegend positief. Critici prijzen de documentaire om zijn eerlijkheid, openhartigheid en de belangrijke boodschap die hij overbrengt. Kijkers waarderen de inzichten in de geschiedenis van Barbie en de impact die de pop heeft gehad op de Afro-Amerikaanse gemeenschap.
Naast de belangrijke boodschap, is "Black Barbie" ook gewoon een goed gemaakte documentaire. De film is goed geregisseerd, mooi gemonteerd en bevat boeiende interviews. Of je nu een Barbie-fan bent of niet, "Black Barbie" is een film die je aan het denken zal zetten en je hart zal raken.
Black Barbie: A Documentary (2023) on IMDb
Black Barbie is vanaf nu hier te zien op Netflix. Wil je dagelijks weten wat nieuw is op Netflix of de andere streamingdiensten, check dan NieuwDezeWeek.