Meryl Streep keert naar verluidt terug in Devil Wears Prada-vervolg

Films & Series
dinsdag, 09 juli 2024 om 10:02
hknq5uksjcqfzswfqie4ej 1200 80
Er is veel veranderd sinds The Devil Wears Prada voor het eerst uitkwam in 2006. Deze veranderingen lijken centraal te staan in een geplande sequel die in de maak zou zijn bij Disney, waarin naar verluidt Meryl Streep terugkeert als de angstaanjagende hoofdredacteur Miranda Priestly.
Volgens berichten van Puck en Variety zal de sequel een versie van Miranda Priestly laten zien aan het einde van haar carrière, terwijl ze worstelt met de neergang van traditionele tijdschriften. Puck meldt dat Emily Blunt ook haar rol als Emily Charlton zal hernemen, nu een machtige executive bij een luxe groep, en dat de oorspronkelijke scenarioschrijfster Aline Brosh McKenna ook zal terugkeren.
Het is onduidelijk of Anne Hathaway, het derde lid van het oorspronkelijke trio, ook deel zal nemen aan de vermeende sequel. IGN heeft Disney om bevestiging gevraagd.
De oorspronkelijke film, met in de hoofdrollen Hathaway en Blunt als de geplaagde assistentes van Miranda Priestly bij het fictieve high-end modetijdschrift Runway, was destijds een groot succes en bracht wereldwijd meer dan $325 miljoen op. Het werd oorspronkelijk uitgebracht als een roman in 2003 en zou gedeeltelijk gebaseerd zijn op de invloedrijke Amerikaanse Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour, met wie auteur Lauren Weisberger als persoonlijke assistente heeft gewerkt.
De oorspronkelijke film was destijds een groot succes en bracht wereldwijd meer dan $325 miljoen op. Het werd oorspronkelijk uitgebracht als een roman in 2003 en zou gedeeltelijk gebaseerd zijn op de invloedrijke Amerikaanse Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour, met wie auteur Lauren Weisberger als persoonlijke assistente heeft gewerkt.
In de tussentijd vindt The Devil Wears Prada nieuw leven als musical, met Vanessa Williams in de rol van Miranda Priestly. De musical gaat deze maand in Londen in première.