Kingdom of the Planet of the Apes is vanaf nu beschikbaar via Pathé Thuis – ADV

Films & Series
dinsdag, 09 juli 2024 om 9:00
kingdom of the planet of the apes
Als je dacht dat de reis van Caesar en zijn stam het einde was, dan staat je een aangename verrassing te wachten met Kingdom of the Planet of the Apes. Zijn nalatenschap leeft namelijk voort in het nieuwste deel van de franchise. De meest recente toevoeging aan deze iconische reeks is nu te koop op Pathé Thuis voor €15,99.
Apen nemen de wereld over
Kingdom of the Planet of the Apes neemt ons verder mee in de wereld waar apen de heersers zijn en mensen vechten voor hun overleving. Deze film speelt zich enkele generaties na de gebeurtenissen van War for the Planet of the Apes af. De samenleving van apen is verder geëvolueerd, zowel technologisch als cultureel. Maar met deze vooruitgang komen nieuwe uitdagingen en conflicten.
Onze hoofdrolspeler is een jonge, charismatische leider die voor het eerst zijn stempel drukt op de apensamenleving. Hij wordt geconfronteerd met morele dilemma's en de vraag of vrede met de mensheid mogelijk is of dat oorlog onvermijdelijk is. Terwijl de apen hun wereld verder uitbouwen, komen er nieuwe bedreigingen aan het licht, zowel van binnen als van buiten hun rangen. Proximus Caesar probeert de macht te grijpen in de wereld en maakt het leven van een hoop andere apen zuur.
Regie en cast: Meesters aan het Werk
Onder de deskundige regie van Wes Ball (bekend van de Maze Runner-serie) krijgt Kingdom of the Planet of the Apes een frisse invalshoek. Ball slaagt erin om de rauwe emoties en de complexe verhoudingen tussen de personages tot leven te brengen, wat resulteert in een film die zowel visueel indrukwekkend als diepgaand is.
De cast van de film is even indrukwekkend met Owen Teague die schittert als de nieuwe aap Noa. Verder bevat de film opkomende sterren zoals Freya Allan, maar ook oude rotten in het vak zoals Kevin Durand als een angstaanjagende Proximus Caesar en William H. Macy als de professor Trevathan.
Visuele Pracht en Speciale Effecten
Wat direct opvalt in Kingdom of the Planet of the Apes is de visuele pracht. De filmmakers hebben duidelijk geen moeite gespaard om een wereld te creëren die zowel geloofwaardig als adembenemend is. De gedetailleerde landschappen en de indrukwekkende special effects tillen de film naar een hoger niveau. Elke scène is een lust voor het oog, van de weelderige jungles tot de futuristische nederzettingen van de apen.
Hoe werkt Pathé Thuis?
Met Pathé Thuis kun je een film, ongeveer drie tot vier maanden nadat deze in de bioscoop heeft gedraaid, via Pathé Thuis bekijken. En de streamingdienst breidt elke week de collectie uit met de nieuwste titels. Soms staan titels er nog sneller op, waardoor je altijd geniet van de nieuwste films. Je betaalt alleen voor de films die je wil zien. Het is mogelijk om een film te huren of te kopen. Wanneer je een film koopt kun je deze zo vaak kijken als je zou willen.