Pathé brengt acht oude Spider-Man films terug

Films & Series
dinsdag, 14 mei 2024 om 13:57
664352dbb41ff
Pathé brengt vanaf donderdag 13 juni alle acht films uit de Spider-Man-reeks terug, zo kondigde de bioscoop vandaag aan.
Op 13 juni komen Spider-Man, Spider-Man 2 en Spider-Man 3 terug naar de bioscoop; dit zijn de films met Tobey Maguire. Vanaf 27 juni zijn de twee films met Andrew Garfield beschikbaar en als klap op de vuurpijl komt vanaf 11 juli Tom Holland terug naar de bioscoop met Homecoming, Far From Home en natuurlijk No Way Home, waar de drie acteurs allemaal samenkomen.
Naast de losse vertoningen heeft Pathé nog een aantal marathons aangekondigd. Zo is er op 16 en 23 juni een marathon van de Tobey Maguire-films, op 29 juni, 30 juni, 6 juli en 7 juli een marathon van de Andrew Garfield-films, en op 14 en 21 juli een marathon van de Tom Holland-films.
Elke Pathé doet mee aan deze actie, dus je hoeft niet helemaal naar Amsterdam te reizen om opnieuw te genieten van Spider-Man. Het is belangrijk om te noteren dat de Tobey Maguire-films in het Engels zijn en niet ondertiteld worden; de rest krijgt gewoon Nederlandse ondertitels. Overigens zullen de films allemaal in het 2D vertoond worden, geen vervelende 3D-brilletjes nodig dus.
Doron Kurz, commercieel directeur Pathé vertelde er nog het volgende over: “Pathé streeft er altijd naar om bijzondere uitjes te creëren voor liefhebbers van verschillende soorten films en entertainment. Van een 25 uur durende Star Wars marathon tot concertregistraties van artiesten als Taylor Swift, en het terughalen van mooie klassiekers op het grote doek. Spider-Mania brengt een nieuwe avontuurlijke beleving voor onze bezoekers op het programma, om samen met andere fans en filmliefhebbers van te genieten.”  
De ticketverkoop voor het evenement begint 15 mei om 10:00 uur. De populaire animatiefilms, zoals Across the Spider-Verse en Into the Spider-Verse, komen niet terug naar de bioscoop.