Shrek 5 is in ontwikkeling net als een solo Donkey film

Films & Series
dinsdag, 25 juni 2024 om 9:12
shrek
Fans kunnen niet genoeg krijgen van Shrek en dat is maar goed ook, want er komen nog twee films aan over de grote groene oger. Ten minste, Eddy Murphy heeft laten weten dat Shrek 5 in ontwikkeling is en dat er een film komt waarin Donkey de hoofdrol speelt. Voor nu is nog niet duidelijk of Shrek ook in de tweede film te zien zal zijn.
Eddy Murphy is de stem van Donkey en sprak met Collider over de toekomst van zijn personage dat hij al vele jaren inspreekt. Vier Shrek-films en nog vele spin-off producties. 
"We zijn vijf maanden geleden begonnen met Shrek 4 of [Shrek],” zei Murphy. “Ik heb dit gedaan, ik heb de eerste akte opgenomen, en we gaan het dit jaar afmaken. Shrek komt eraan, en Donkey krijgt zijn eigen film. We gaan Donkey ook doen. Dus we gaan een Shrek doen, en we doen een Donkey [film].”
Murphy licht toe dat Shrek 5 naar verwachting volgend jaar uitkomt. De Donkey-film zal daarna volgen.
“Nee, niet tegelijkertijd,” zei hij toen hem werd gevraagd of hij aan beide projecten tegelijkertijd werkte. “Ik begon met het opnemen van Shrek, ik denk dat het in 2025 uitkomt, en daarna doen we de Donkey-film.”
De Donkey spin-off film is niet de eerste van de Shrek franchise. Zo zagen we eerder dat Puss in Boots een erg succesvol verhaal kreeg.