Viaplay schrijft dieprode cijfers en gaat financiële maatregelen nemen

Films & Series
donderdag, 22 februari 2024 om 14:07
viaplay
Het gaat niet goed met het Zweedse bedrijf Viaplay, dat in Nederland onder ander de uitzendrechten heeft voor Formule 1 en Premier League, zo meldt De Telegraaf.
Zender en streamingdienst Viaplay heeft in 2023 dieprode financiële cijfers geschreven. Het bedrijf was al bezig met bezuinigingen op internationale markten, maar gaat nu ook in Nederland flink ingrijpen volgens De Telegraaf.
Viaplay boekte in het vierde kwartaal van afgelopen jaar een nettoverlies van 2,9 miljard Zweedse kronen (€260 miljoen).
Viaplay was dit jaar al van plan om van strategie te veranderen. In januari kreeg de streamingdienst goedkeuring voor een reddingsplan van zowel schuldeisers als aandeelhouders. De aandelen zijn daardoor vrijwel niks meer waard, maar daardoor zijn er wel schulden weggestreept.
In Nederland worden er ook ingrepen verwacht, maar de details zijn daar niet van bekend. Momenteel is het met VodafoneZiggo in een strijd verwikkeld om de uitzendrechten van de Formule 1 voor volgend jaar. In een land als Polen verkocht Viaplay al de rechten van de Premier League en de F1, voordat het uit die markt vertrok. De Premier League werd daar overgenomen door Canal+. Het is dus nog niet bekend wat Viaplay in de Nederlandse markt gaat doen om kosten te besparen.