Google en LG brengen Stadia naar smart-tv's

Google en LG brengen Stadia naar smart-tv's

Stadia, de gamestreamingdienst van Google, werkt nu ook op recente LG smart-tv's. Gebruikers kunnen dankzij deze integratie gamen in 4K-kwaliteit en surroundgeluid op hun LG smart-tv. Daarnaast kunnen zij draadloos met een compatibele controller gamen.

Stadia op LG Smart TV’s

LG kondigde de integratie van Google Stadia op zijn smart-tv's al in januari aan en stelt de ondersteuning nu beschikbaar in 22 landen voor LG Smart TV's met webOS 5.0 en webOS 6.0 (televisies geïntroduceerd in 2020 en 2021), waaronder Nederland en België. Bezitters van deze slimme tv's kunnen Stadia nu downloaden in de LG Content Store Dat meldt Androidworld.nl. Zij kunnen dan meteen aan de slag met de meer dan 200 Stadia-games zoals Cyberpunk 2077, Resident Evil Village, Assassin's Creed: Valhalla, Hitman 3 en Baldur's Gate.

LG vindt dat zijn OLED-tv's uitermate geschikt zijn voor gamers vanwege de snelle responstijd van 1ms en HDR-beeldkwaliteit. Gamers kunnen daarnaast ook voor het Pro-abonnement gaan. Dat abonnement kost 9,99 euro per maand en geeft toegang tot een bibliotheek van games die maandelijks wordt aangevuld. Je kan dan meteen in 4K-spelen met HDR-graphics en ondersteuning voor 5.1-surroundgeluid. Volgens de fabrikant is een LG OLED-tv de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een geavanceerde game-ervaring zonder een aparte console of dure gaming PC te hoeven aanschaffen.

Google en LG brengen Stadia naar smart-tv's
Lees meer over:
Stadia Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer