Google Stadia: Alles onthuld over de Buddy Pass

Google Stadia: Alles onthuld over de Buddy Pass

GoogleStadia heeft een tweet verzonden waarin wordt uitgelegd hoe de Buddy Pass precies werkt, de bestaande Chromecast Ultra's worden geüpdatet.

Samen staan we sterk

Via de Twitter-pagina van Google Stadia, @GoogleStadia, is er een infographic gedeeld waarop precies wordt uitgelegd hoe de Buddy Pass werkt. Dat is een uitnodiging die mensen met een Founder's Edition aan een vriend of kennis kunnen sturen zodat die drie maanden met Stadia aan de slag kunnen. Wat niet gelijk staat aan accounts delen of games delen tussen accountsvia Family Sharing.

De Buddy Pass werd eerder nog bekritiseerd omdat Stadia niet op alle Chromecasts kan draaien, als antwoord op de oorspronkelijke tweet liet Google Stadia ons weten dat een update voor de Chromecast Ultra er 'snel' aankomt. Die moet gamers die thuis al een Chromecast Ultra hebben, de mogelijkheid geven om met de streaming-stick Stadia op je tv te spelen. Voordien lukte dat enkel met de Chromecasts die meegeleverd werden met Founder's Edition of Premiere Edition.

Voor Google is de Buddy Pass een ideaal instrument om de bekendheid van Stadia onder de community te vergroten, drie maanden kunnen ontvangers van een uitnodiging van de dienst genieten.

Google Stadia: Alles onthuld over de Buddy Pass

Hoe verzend ik de Buddy Pass?

Het gaat in drie stappen die beginnen in de Stadia-app. Daar moet je op zoek naar een enveloppe-icoon. Als je het icoontje ziet, tik je erop.

Vervolgens kan je via de knop 'Je Buddy Pass verzenden', kiezen waar je de uitnodiging heen gaat sturen. Daarna kom je in het deelmenu van je telefoon terecht waarmee je een app naar keuze gebruikt om de code te verzenden. Google stuurt de code overigens ook naar je mailbox.

Ten slotte moet je alleen nog je vriend toevoegen aan je vriendenlijst om samen op Stadia te kunnen spelen.

Google Stadia: Alles onthuld over de Buddy Pass

Hoe activeer ik de Buddy Pass?

Google geeft vijf handige stappen waarmee je de code kan activeren, en ook hier moet je beginnen in de app. Als je die niet hebt, kan je die kosteloos downloaden via de Play Store of de App Store.

Vervolgens heb je de optie om een activatiecode in te voeren, die staat in de uitnodiging van je 'Buddy'. In de derde stap moet je een eigen Stadia-account aanmaken, je zult een naam moeten kiezen net als een avatar.

Stap vier: activeer je drie maanden Stadia Pro. Via dat abonnement kan je vervolgens de beschikbare games spelen, dat zijn Destiny 2 en Samurai Showdown, vanaf 1 december komen daar Tomb Raider Definitive Edition bij en Farming Simulator 19.

De vijfde en laatste stap is dezelfde als bij het versturen van de Buddy Pass, namelijk je vriend toevoegen aan je lijst en samen spelen.

Google Stadia: Alles onthuld over de Buddy Pass

Hoe speelt je vriend via de Buddy Pass?

De Buddy Pass is een handige manier om Google Stadia uit te proberen voor wie geïnteresseerd is in de streamingdienst en zelf willen ervaren hoe het is om te gamen via de cloud. Je vriend kan Stadia spelen vanuit de Chrome-browser met muis en toetsenbord of hij of zij koppelt een compatibele controller.

Een andere mogelijkheid is gamen via zijn eigen Chromecast Ultra, die binnenkort een update krijgt, in combinatie met de Stadia Controller

Er wordt nog geen specifiek datum gegeven waarop alle Chromecast Ultra-apparaten met Stadia zullen werken, maar omdat Google beloofde dat het beter zal communiceren rondom Stadia, verwachten we binnenkort een nieuwsupdate. We weten niet of de update voor de Chromecast Ultra's ook het probleem van oververhitting zal aanpakken.

Aan wie zou jij de Buddy Pass sturen? Laat het ons weten in de reacties! Als je nog niet in onze Facebook-groep zit, kan je hier een uitnodiging krijgen.

Lees meer over:
Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer