Stadia in 4K: Dit heb jij nodig om het aan te kunnen

Stadia in 4K: Dit heb jij nodig om het aan te kunnen

Google Stadia is nu in 4K te spelen, maar wat heb je als gebruiker precies nodig om de games in de hoogste kwaliteit te kunnen spelen? Wij helpen je in dit artikel.

Zo goed als 4K

Google onthulde recent wat gebruikers nodig hebben om ten volste te kunnen genieten van Google Stadia, 4K-ondersteuning is uitgerold voor de web-applicatie. Google onthulde de streamingdienst met als belofte dat er in 4K-kwaliteit gestreamd zou kunnen worden en nu is die functie beschikbaar, met een klein addertje onder het gras, gebruikers moeten een Chromebook of Windows PC hebben.

De benodigdheden die Google oplijstte om in 4K te kunnen gamen zijn: een Chromebook of Windows PC die het VP9-format kan lezen, een 4K-monitor en genoeg bandbreedte om de 'beste visuele kwaliteit' aan te kunnen.

Stadia vraagt dus geen krachtige computer maar genoeg downloadsnelheid om de beste kwaliteit te bieden. Het grote gemis is dat er geen Apple-ondersteuning wordt aangeboden, dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Apple VP9 niet omarmt wegens patentproblemen. Daarom verwachten we niet dat er ooit officieel 4K-ondersteuning op Apple-apparaten zal komen. 9to5google meldde wel dat er een niet-officiële manier is om 4K te forceren op Macs via de Stadia+ extensie.

De 4K die Google uitlegde slaat nog niet op 'volledige' ondersteuning, zo wordt HDR en 5.1-channel audio later toegevoegd en zijn er titels die niet in 'native 4K' draaien. De benodigde downloadsnelheid is 35Mbps en die is te checken via Stadia's connection-optie, als het 4K-label onder de data usage staat, weten gebruikers dat het werkt.

Stadia in 4K: Dit heb jij nodig om het aan te kunnen

Verder komen er deze maand en in april maar liefst drie nieuwe Ubisoft-games naar Stadia toe net als DOOM Eternal. Wij willen deze tien games graag op Stadia terugzien en zo speel je Stadia op je Chromebook.

Lees meer over:
Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer