Google Stadia: Tips voor de beste game-ervaring

Google Stadia: Tips voor de beste game-ervaring

Google heeft een korte introductiemail gestuurd met essentiële tips voor de beste game-ervaring op Google Stadia m.b.t latency en dergelijke.

Vertraging is nooit leuk

Google Stadia is vandaag uitgebracht en Google heeft daarom een lijst uitgebracht met de 'essentiële stappen' voor de beste game-ervaring op de streamingdienst. Dat heeft zoals je al kon raden vooral te maken met het zo goed mogelijk beperken van 'latency', oftewel vertraging op de verbinding. Dat lijkt de grootste valkuil te zijn voor Stadia dat over een WiFi-netwerk wordt gespeeld.

Google Stadia: Tips voor de beste game-ervaring

De lijst begint met de suggestie dat gebruikers de Google Chromecast Ultra met een router verbinden via een Ethernet kabel, liever dat dan een draadloze verbinding. Het verschil tussen een kabel en een draadloze verbinding is enorm, dus raden wij dat ook zeker aan. Lukt dat niet? Probeer dan om de router en de Chromecast dicht bij elkaar te plaatsen. Het liefst in dezelfde kamer.

Google noteert wel dat er tenminste een halve meter tussen de apparaten moet zitten, zodat de golven zo efficiënt mogelijk opgepikt kunnen worden. Daar komt nog bij dat gebruikers met de keuze tussen een 2.4Ghz en 5Ghz-verbinding beter die laatste kiezen.

Google Stadia: Tips voor de beste game-ervaring

Ook moeten gebruikers de Stadia Controller, Chromecast Ultra en andere apparaten waarop ze spelen op hetzelfde netwerk instellen.

Via de Google Home App is de Chromecast eenvoudig te installeren voordat Stadia erop wordt geactiveerd. Ten slotte bepaalt het verkeer in huis deels hoe goed de game-ervaring wordt. Het gebruik van andere op hetzelfde netwerk, zoals een film kijken of muziek luisteren, heeft wel degelijk invloed op de snelheid van Stadia. Onthoud: 'Less is more', dus hoe minder mensen op jouw Stadia-netwerk zitten, hoe beter de streamingdienst zal werken.

Google Stadia: Tips voor de beste game-ervaring

Toch nog aan het twijfelen of jouw internet Google Stadia aankan? Lees hier wat de minimale eisen zijn om de streamingdienst te laten werken. Lees ook al de meningen van onze redactie over Stadia en check welke controllers compatibel zijn met de dienst. Ben jij bang voor een slechte verbinding en dus games vol met vertraging? Laat het ons weten in de comments!

Lees meer over:
Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Google en LG brengen Stadia naar smart-tv's

Stadia, de gamestreamingdienst van Google, werkt nu ook op recente LG smart-tv's. Gebruikers kunnen dankzij deze integratie g...

Life is Strange: True Colors speel je in een ruk uit op Stadia

De derde grote game in de Life is Strange-series is een feit. True Colors is nu uit op onder andere Google Stadia en het is v...

Nu in de Stadia Store: gratis multiplayer-demo van From Space

De studio achter It Came From Space and Ate Our Brains werkt momenteel hard aan From Space, een spel dat in het eerste kwarta...

Darksiders III is nu uit op Google Stadia

Het verhaal van de derde ruiter van de apocalyps -Fury- is nu uit op Google Stadia. Darksiders III is op het platform versche...

Gerucht: God of War en Kingdom Hearts 4 komen via GeForce Now naar pc

Nvidia’s GeForce Now maakt het binnenkort mogelijk dat games als God of War, Kingdom Hearts 4 en Half-Life 2 Remastered naar...

Lees meer