Wanneer krijg ik mijn Stadia-uitnodigingscode?

Wanneer krijg ik mijn Stadia-uitnodigingscode?

Je kan pas op Stadia spelen zodra je de uitnodigingscode hebt als besteller van de Founder's- en Premiere Edition. Wanneer krijg jij de code in je mailbox?

Stadia-bestelling opvolgen

Eerst en vooral willen we duidelijk maken dat enkel bestellers van de Founder's- en Premiere Edition-pakketten nu alvast op Google Stadia kunnen spelen. Google zal Stadia pas volgend jaar, in 2020, onthullen voor een breeder publiek.

De eerste Stadia Controllers en Chromecast Ultra-sticks die deel uitmaken van Founder's Edition zijn vanaf dinsdag 19 november verzonden, en Google volgt voor die verzending de chronologische volgorde van wie besteld heeft. In de Google Store vind je bij je bestellingen een verwachte leveringsdatum terug en je kan er de status van je bestelling opvolgen.

Wanneer krijg ik mijn Stadia-uitnodigingscode?

Uitnodigingscode ontvangen

Al hoef je nog geen controller in handen te hebben om alvast op Stadia te spelen, want je kan het platform ook gebruiken vanaf de Chrome-browser. Belangrijk is wel dat je je Stadia-account activeert met de uitnodigingscode die naar het e-mailadres is verstuurd waarmee je de bestelling hebt gemaakt.

Die uitnodigingscode zal Google bezorgen nog voor je de Founder's Edition hebt ontvangen. Je kan vervolgens Stadia activeren op een Google-account naar keuze.

Problemen met codes

Google heeft recent bekend gemaakt op Twitter dat er een probleem was met het verzenden van uitnodigingscodes naar gebruikers. Sommige gebruikers die Stadia als een van de eersten hebben besteld, kregen de code later in handen dan wie veel later heeft besteld. Dat probleem is ondertussen nu verholpen, beweert Google. "We zijn nu verder gegaan met het uitrollen van codes in de volgorde waarin we je pre-order hebben ontvangen. We kijken ernaar uit om je op Stadia te zien", zegt het bedrijf in een tweet.

Het later verzenden van uitnodigingscodes zorgde er ook voor dat wie Stadia vroeg heeft besteld niet als een van de eersten een nickname naar keuze kon vastleggen, en dat veroorzaakt wrevel op de sociale nieuwssite Reddit. Eerder raakte ook bekend dat sommige bestellingen van de Founder's Edition foutief geannuleerd zijn. Wie problemen heeft met zijn bestelling kan terecht op de ondersteuningspagina van Google.

Laat van je horen!

Heb jij je uitnodigingscode al ontvangen en heb je de eerste uren met Stadia al achter de rug? Misschien ben je nog volop aan het wachten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Laat ook van je horen op onze PlayStadia-Facebook-groep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Google en LG brengen Stadia naar smart-tv's

Stadia, de gamestreamingdienst van Google, werkt nu ook op recente LG smart-tv's. Gebruikers kunnen dankzij deze integratie g...

Life is Strange: True Colors speel je in een ruk uit op Stadia

De derde grote game in de Life is Strange-series is een feit. True Colors is nu uit op onder andere Google Stadia en het is v...

Nu in de Stadia Store: gratis multiplayer-demo van From Space

De studio achter It Came From Space and Ate Our Brains werkt momenteel hard aan From Space, een spel dat in het eerste kwarta...

Darksiders III is nu uit op Google Stadia

Het verhaal van de derde ruiter van de apocalyps -Fury- is nu uit op Google Stadia. Darksiders III is op het platform versche...

Gerucht: God of War en Kingdom Hearts 4 komen via GeForce Now naar pc

Nvidia’s GeForce Now maakt het binnenkort mogelijk dat games als God of War, Kingdom Hearts 4 en Half-Life 2 Remastered naar...

Lees meer