Het is officieel: Joost Klein gediskwalificeerd van Eurovision Songfestival

Muziek
zaterdag, 11 mei 2024 om 13:43
joost klein
Na een dag vol geruchten en onzekerheid is vandaag de kogel door de kerk, Joost Klein is officieel gediskwalificeerd van het Eurovision Songfestival in Malmö. De beslissing is door EBU, de organisator van het festival, in een officieel persbericht bevestigd.
joost klein
Bron afbeelding: Sarah Louise Bennett/EBU

In een Statement laat de EBU weten dat de Zweedse politie een klacht van een vrouwelijke productiemedewerker heeft onderzocht als gevolg van een incident na zijn optreden tijdens de halve finale van donderdagavond. “Terwijl de juridische procedure bezig is, zou het voor hem niet gepast zijn om door te gaan met de wedstrijd” schrijft de EBU. Ook vermeldt de EBU dat de geruchten over een incident met een andere artiest of delegatielid niet kloppen.

De AVROTROS heeft inmiddels ook gereageerd en laat via X/Twitter weten de beslissing “disproportioneel te vinden” en “geschokt te zijn van de beslissing”. AVROTROS laat weten op een later moment meer te vertellen over gebeurtenis. Na de diskwalificatie van Klein zullen er vanavond nog maar 25 deelnemers zijn. Mocht je ondanks het feit dat Joost Klein niet meer meedoet toch willen kijken naar het Eurovision Songfestival dan kan je vanaf 20.25 uur terecht op NPO 1 voor de voorbeschouwing en vanaf 21:00 uur voor het Songfestival.