400 games van 200 ontwikkelaars zijn onderweg naar Stadia

Nieuws
maandag, 23 november 2020 om 13:00
5dca86038ffd951c2c3ec7575712a13d
Stadia krijgt vaak kritiek op specifieke punten. Met name de kleine catalogus vergeleken met Steam, de PS4 of Xbox One en de angst dat Google de stekker er binnen een paar jaar uittrekt. Beide punten worden in een interview geadresseerd.
De website MobileSyrup heeft namelijk een interview gepubliceerd met Jack Buser, de Director of Games van Stadia. Het is een zeer boeiend interview en zeker de moeite waard om helemaal te lezen. Dat kun je hier doen. Maar de meeste interessante uitspraak uit het interview is wel dat er 400 games gepland zijn van 200 ontwikkelaar gedurende de komende jaren. Er werd hem gevraagd wat er voor het 2e jaar van Stadia in de planning stond, zijn reactie was als volgt:

What I can tell you is that we’ve built a roadmap of about 400 games in development right now from 200 developers. So when those games land, whether it’s in the calendar year of 2021 or beyond, is something that you’ll hear more from us in the future. Will there be more developers and more games on the platform? Absolutely. But frankly speaking, my team is almost done with 2021. We’re thinking about 2022 right now — that’s our focus. 2023 is really kind of where we’re aiming our sights. 2021 is in incredible shape. Hopefully, that gives you a sense of the scale of where we’re moving.

- Jack Buser via MobileSyrup

Meerjarenplan

Google heeft duidelijk een meerjarenplan voor Stadia. In het interview wordt ook de visie voor de Stadia specifieke features besproken. Zo wordt besproken hoe de YouTube Integratie uiteindelijk moet verlopen, wat de gedachte is achter Crowd Choice en Crowd Play. Overigens is de kritiek op de Stadia catalogus niet geheel terecht. Stadia heeft binnen 1 jaar 108 games gereleased. Daarmee is Stadia het platform wat op de tweede plek staat met de meeste games na één jaar. Alleen de Nintendo Switch kon dit overtreffen. De PS4 en Xbox One liggen ver achter zelfs.
Vorige week is er nieuws gedeeld over nieuwe content voor Marvel's Avengers. Er komt een nieuwe Avenger bij. Lees hier welke dat is. En de indie game El Hijo: A Wild West Tale is van een release date voorzien. Je kunt hier lezen wanneer we deze mogen verwachten.