Stadia-lancering voor Android TV smart tv's komt dichtbij

Nieuws
vrijdag, 10 april 2020 om 10:08
a09510f17c1cccd375f03b4c20a1a2fa
Google bereidt een lancering voor van Stadia op Android TV. Het is sinds de laatste update alvast mogelijk om de Stadia-app via een omweg werkende te krijgen op Android TV, en het wijst erop dat een officiële lancering op de smart tv's dichtbij is.

Android TV

Google Stadia laat je sinds de lancering van het cloud-gamingplatform spelen op je televisie, en dat werkt met de Chromecast Ultra-stick die deel uitmaakt van de Premiere Edition. Bezitters van een smart tv met Android TV zullen zo'n stick niet nodig hebben om te gamen op hun televisie. Google maakte eerder al bekend dat in 2020 Stadia op Android TV gaat werken, en de lancering van die functie komt dichterbij, dat weet 9To5Google.
Deze week maakte Google het Stadia Pro-abonnement van zijn gamedienst voor twee maanden gratis beschikbaar en daarmee kreeg ook de Stadia-app een update. 9To5Google is erin geslaagd om de Stadia-app alvast via een omweg te laten draaien op de slimme televisies en het is opmerkelijk dat Android TV de app ook herkent als een officiële app. Toch is het helaas op dit moment nog niet mogelijk om al effectief via deze weg met Doom Slayer op demonen te schieten in Stadia.

Opvolger Chromecast Ultra

Naast de komst van Stadia voor Android TV gaan er ook geruchten de ronde die stellen dat Google werkt aan een tweede generatie van de Chromecast Ultra, en die stick zou standaard komen met Android TV aan boord. Dat weet Androidworld. Zo kan je niet alleen gamen op je tv, maar je kan ook in een keer je domme televisie slim maken. Het is nog niet bekend of en wanneer we de Chromecast Ultra 2 mogen verwachten.
Kijk jij ernaar uit om met Stadia aan de slag te gaan op je slimme tv? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan dit artikel en op de PlayStadia-groep op Facebook.