Apple laat diensten als Google Stadia niet toe op iPhone of iPad

Nieuws
zaterdag, 08 augustus 2020 om 9:31
apple uitgelicht 5f2d1152a4485
Apple heeft gezegd dat het diensten als Google Stadia niet toelaat op zijn hardware-apparaten zoals de iPhone of iPad, het gaat ook om Microsoft xCloud en Nvidia’s GeForce Now. Via 9t05google.
Apple bevestigde direct via Business Insider dat het geen game streaming-diensten toe wil laten op iOS. Dat doet het omdat die diensten volgens het bedrijf ingaan tegen de regels van de App Store en daardoor kunnen de cloud gaming-diensten niet op op iPhone of iPads worden gebruikt.
Apple legde de inbreuk op App Store-regels als volgt uit, 'De App Store werd als veilige plek ontworpen voor klanten om apps te ontdekken en te downloaden. Voordat een app in onze Store verschijnt, wordt die nagekeken om de klanten een kwalitatieve app te bieden en een gelijk speelveld te bieden voor ontwikkelaars.'
Omdat cloud gaming-diensten met eigen stores werken die andere content bieden dan in de App Store, zegt Apple dat het de kwaliteit van de content op die streaming-platforms niet kan garanderen.
Voorlopig lijkt het er dus niet op dat Apple zijn deuren opent voor cloud gaming-diensten, iPhone-gebruikers kunnen trouwens wel de Stadia app downloaden maar dan gewoon om hun bibliotheek te bekijken.