Borderlands 3 Director’s Cut verschijnt 18 maart op Stadia

Nieuws
maandag, 15 februari 2021 om 8:20
Borderlands3
De aankomende uitbreiding voor Borderlands 3 verschijnt op 18 maart. Het gaat om de ‘Director’s Cut’-DLC. Dit is de tweede helft van Season Pass 2 die nieuwe content aan de game toevoegt.

Borderlands 3 Director's Cut

Tijdens de meest recente aflevering van de Borderlands Show werd de releasedatum aangekondigd. Het belooft een grappige uitbreiding te zijn op de actiegame, want er zitten niet alleen nieuwe verhaalmissies in. Je kunt rekenen op nieuwe dagelijkse en wekelijkse missies, maar ook bonuscontent. Binnen die bonuscontent kun je bijvoorbeeld beelden van achter de schermen zien, bloopers, concept art en content die de game net niet heeft gehaald.
De grootste nieuwe toevoeging is de nieuwe raid boss Hemovorous the Invincible. Je krijgt hem voor je kiezen nadat je de hoofdcampaign hebt uitgespeeld. Hij verschijnt niet zomaar voor je neus. Je moet hier een kluis openen die je 500 Eridium kost.

Nieuwe cosmetische items

In de Director’s Cut-expansie wordt het mogelijk om op een nieuwe manier cosmetische items te verdienen. Dat doe je door het nieuwe Vault Card-systeem. Hiermee verzamelen speleres kaarten die zijn in te wisselen voor unieke cosmetische artikelen. Uiteraard komen er ook nieuwe cosmetics naar het spel.
De vorige DLC van Borderlands 3 heet de Designer’s Cut. Hierin werden onder andere nieuwe skilltrees toegevoegd en de nieuwe mode Arms Race. Samen met de Designer’s Cut behoort de Director’s Cut tot de tweede seizoenspas van de game Borderlands 3. Borderlands 3 is sinds december 2019 uit op Google Stadia.

Het verhaal van Borderlands

In Borderlands 3 gaat het verhaal van Borderlands 2 verder. Er zit zeven jaar tussen het einde van Borderlands 2 en het begin van Borderlands 3. Je speelt het spel dan ook met vier nieuwe Vault Hunters: Amara the Siren, FL4K the Beastmaster, Moze the Gunner en Zane the Operative. Samen moeten ze een cult onderzoeken, die een Vault Map in zijn bezit heeft die al lange tijd als verloren wordt beschouwd.
Het eindresultaat? Een dollemansrit door de ruimte waarin je bezoeken brengt aan allerlei planeten om zo een stapje dichterbij de leiders van de sekte te komen: de Calypso Twins.
Nieuwsgierig of Borderlands 3 iets voor je is? Lees dan de review op IGN Benelux.