Little Nightmares II is uit: bekijk nu de releasetrailer

Nieuws
door Laura Jennyzondag, 14 februari 2021 om 19:44
LittleNightmares2
Little Nightmares was een enorme hit en de eerste reviews van het tweede deel liegen er ook niet om: deze gamereeks moet je gespeeld hebben. Als deze woorden je niet overtuigen, dan ongetwijfeld de releasetrailer wel.

Little Nightmares

De eerste Little Nightmares-game verscheen in 2017 en kwam in juni 2020 naar Stadia. Het is een enorm succesvolle game die eind 2020 zijn drie miljoenste exemplaar verkocht. Daar zijn in januari nog eens één miljoen spelers bijgekomen, mede omdat het spel een Xbox Games with Gold-titel was in die maand. Handig, want zo konden gamers zich vast voorbereiden op het langverwachte tweede deel.
Er heeft ook een lange tijd een demo gestaan op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Steam waarmee gamers konden zien of specifiek het tweede deel van hun goesting was. De volledige game Little Nightmares II is op 11 februari verschenen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Uiteraard is het spel deze week ook verschenen op Stadia, gratis voor Stadia Pro-gebruikers.

Supermassive Games

Little Nightmares II wordt gemaakt door Tarsier, maar de Stadia-versie heeft nog een behandeling gekregen van Supermassive Games. In deze veelzijdige game moet je zowel platformen als puzzelen, terwijl je een weg zoekt door een duistere, ietwat griezelige wereld. Tegelijkertijd een prachtige wereld, want de kwaliteit van de animaties is enorm hoog en veel griezelige zaken in Little Nightmares hebben stiekem iets koddigs.
De opvolger van Little Nightmares maakt het wel iets makkelijker dan zijn voorganger. Hoofdpersonage Mono is nu voorzien van de mogelijkheid om gereedschappen te gebruiken en zo te kunnen vechten tegen de vijand. Je reist daarnaast samen met Six die de spelers soms helpt tijdens het avontuur. Beide kunnen grote vijanden niet de baas, maar samen sluipen ze verder in het verhaal.

De launchtrailer van Little Nightmares II toont goed de sfeer in het spel.

Digitaal stripboek

Ook leuk: er is een digitaal stripboek te lezen van Little Nightmares. Je kunt deze downloaden op Android en iOS. In deze comic worden meerdere verhalen uitgediept van kinderen uit het Little Nightmares-universum die zijn verdwenen.
Little Nightmares 2 is nu uit op Google Stadia. Nieuwsgierig naar de review? Lees deze dan nu op IGN Benelux.