CD Projekt Red: 'Cyberpunk 2077 is nu echt af'

Nieuws
woensdag, 07 juli 2021 om 14:18
Cyberpunk 2077 04
Het heeft een half jaar extra geduurd, maar ontwikkelaar CD Projekt Red zegt dat Cyberpunk 2077 nu echt af is. De game kwam eind 2020 uit en kreeg zoveel kritiek dat de game een tijd lang niet beschikbaar was op PlayStation. Zonde, want het concept en de thema’s in het spel zijn juist interessant.

Cyberpunk 2077

Misschien geeft de opmerking dat Cyberpunk 2077 nu is zoals hij bij release had moeten zijn gamers wel een duwtje in de goede richting. De CEO van CD Projekt Red, Adam Kiciński heeft gezegd dat het spel een ‘bevredigende’ mate van prestatie levert en stabiel is. Dat heeft echter veel voeten in aarde gehad: er waren talloze updates nodig om het spel te ontdoen van allerlei bugs.
VideoGamesChronicle schrijft dat Kiciński meent dat het spel eindelijk stabiel genoeg is, zodat de ontwikkelaar zich kan bezighouden met het updaten van dingen in de game, in plaats van het repareren van allerlei zaken die goed hadden moeten zijn toen het spel verscheen. Vooral op oudere consoles was het spel nagenoeg onspeelbaar, bijvoorbeeld op PlayStation 4 en Xbox One. Er werden volop filmpjes gedeeld van hoe vreemd de game zich gedroeg en Sony besloot het spel zelfs uit de PlayStation Store te halen. Inmiddels is hij pas sinds kort weer terug.

Bugs en glitches

Kiciński: "We hebben ook gewerkt aan het verbeteren van de algehele kwaliteit, waar we ook heel blij mee zijn. Natuurlijk hebben we ook bugs en visuele glitches verwijderd en dat zullen we blijven doen. In de loop van de tijd zullen we ook verbeteringen introduceren aan de algemene spelsystemen die spelers hebben benadrukt."
Het verdrietige aan de zaak is dat het geen verrassing was dat het spel met deze problemen kampte. Bloomberg schreef op 18 december dat medewerkers niet begrepen waarom het spel niet werd uitgesteld, omdat het duidelijk niet klaar was. De medewerkers moesten zelf volledig in crunchtime gaan in de maanden ervoor (lange werkdagen maken, hun gezinnen nagenoeg niet zien) om de game nog enigszins af te maken, waardoor het personeel erg kwaad was op het management. Hoewel dat inmiddels wel wat fouten heeft toegegeven, blijft het spel bij veel mensen negativiteit oproepen.