Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is nu uit op Stadia

Nieuws
door Laura Jennyvrijdag, 02 juli 2021 om 16:44
rainbow six siege
De snelle shooter van Ubisoft, namelijk Rainbow Six Siege is nu uit op Stadia. In dit spel gaat het niet alleen om schieten, maar ook om teamwork, tact en snelheid. Er is crossplay mogelijk met andere games op PC en Luna. Het spel is momenteel net begonnen aan zijn Year 6 Season 2, North Star. Hierin wordt een nieuwe Operator geïntroduceerd, genaamd Thunderbird. Thunderbird kan Kóna Station gebruiken, waar je veilig even kunt healen.

Thunderbird Operator

In de onderstaande video zie je meer van Thunderbird. Rainbow Six Siege is al enige tijd uit: sins 2015. De game is niet alleen op PC, Luna en Stadia beschikbaar, ook op de PlayStation- en Xbox-consoles. Het spel telt al vele seizoenen en operators, maar je kunt er alsnog prima instappen.
Onze collega’s van IGN Benelux reviewden de game: “Rainbow Six Siege is een frisse ervaring na al het andere shooter-geweld dit jaar. De snelheid wordt ingewisseld door rust en controle, wat voor tactische gameplay zorgt die vrij goed werkt met willekeurige spelers, maar vooral schittert met vrienden. Samen een huis met terroristen afschieten is het hoogtepunt van de game, een ervaring die je ook krijgt in de solosituaties. Rainbow Six Siege bevat misschien niet veel modi, maar heeft wel genoeg variatie in de content die het brengt. Het is alleen jammer dat de servers zo tergend zijn, wat een paar dagen na release voor een mutiplayer only shooter echt niet kan.“

Rainbow Six Siege

Nu is deze review geplaatst toen het spel net verscheen, want inmiddels zijn de technische problemen grotendeels opgelost. Dat Rainbow Six Siege succesvol is, dat bewijst het aantal jaren dat er al volop content voor wordt gemaakt. Vorig jaar het het spel nog meer dan 55 miljoen geregistreerde spelers, iets wat mede door het coronavirus waarschijnlijk alleen maar meer is geworden.