Cyberpunk 2077 komt met vertraging naar Stadia

Nieuws
dinsdag, 09 juni 2020 om 13:08
c5cddb3f0d6e9a3acab40f74d4ff6ce9
Cyberpunk 2077, een van de langverwachte grote games die voor Stadia is aangekondigd, zal met vertraging naar de dienst komen.
De futuristische actie-rpg-game Cyberpunk 2077 is er eentje waar veel gamers naar uitkijken. CD Project Red, de Poolse gamestudio die bekend is van de Witcher-reeks, teasede de game al voor lange tijd maar ze moest ook dit jaar bekend maken dat de release van de game is uitgesteld.
Nu komt helaas daar voor Stadia-gamers nog een extra portie slecht nieuws bovenop, want hoewel Cyberpunk in september 2020 verschijnt op pc, Xbox One en PlayStation 4, moeten we tot december wachten voor de Stadia-game. Dat blijkt uit een persbericht van CD Project Red dat inmiddels is verwijderd, dat meldt IGN.

Mogelijke oorzaak

We krijgen geen verklaring waarom de Stadia-release met vertraging komt, maar een mogelijke verklaring is Stadia's Vulkan Graphics-API waar de game naar moeten worden omgezet, of geportzoals dat heet. Id Software maakte eerder al bekend dat het drie weken duurde om voor Doom Eternal een Stadia-release te maken, maar de ontwikkelaars konden in dat geval het proces versnellen doordat de game al standaard gebruikmaakte van Vulkan in tegenstelling tot de DirectX-standaard van Windows.
Wat ook de reden voor de vertraging mag zijn, zeker is dat het uitstel niet in goede aarde valt bij Stadia-gamers op sociale media, en ook voor Google heeft het gevolgen. Cyberpunk is zo'n typisch spel dat gamers naar Stadia moet leiden, maar als de game pas later verschijnt, zullen veel gamers geneigd zijn om hem op andere platformen te kopen.

Laat van je horen!

Ga jij wachten tot de Stadia-release van Cyberpunk 2077 of wil jij de game ook al eerder spelen op pc of console? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel en op de PlayStadia-groep op Facebook.