Druïde-class onderweg naar Baldur's Gate 3 en andere verbeteringen

Nieuws
donderdag, 18 februari 2021 om 17:30
Baldurs gate 3
Baldur's Gate 3 is al enige tijd beschikbaar in early access vorm. Er werd al snel duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is, zoals wel vaker voor early access titels het geval is. Na maanden radiostilte werd dit deze week eindelijk doorbroken. Er komt een nieuwe class naar de game.
Eerder deze week konden we al melden dat de ontwikkelaar aangaf deze week met nieuws over nieuwe content te komen. Pech voor wie gehoopt had op een voortzetting van het verhaal. In de nieuwe update staat de toevoeging van een nieuwe class centraal. De druïde maakt zijn opwachting. Deze klassieke class uirt het spel Dungeons and Dragons (D&D)  heeft als centraal thema de band met de natuur. Je kunt allerlei spells leren om de natuur tot jouw wil te buigen of bondgenoten te genezen. Daarnaast is een belangrijk aspect het kunnen transformeren in allerlei dieren. Onderstaande trailer geeft je een beter beeld.

Nog meer features

Uiteraard wordt er een groot aantal bugs opgelost naast de toevoeging van de druïde, maar ook enkele nieuwe, wat kleinere features zijn terug te vinden na de update. Eén van de kritiekpunten was bijvoorbeeld dat belangrijke keuzes in de game verpest konden worden door slechte dice rolls. Dit hoort nu eenmaal bij D&D, maar om spelers tegemoet te komen is er een optionele mogelijkheid voor 'Loaded Dice'. Hiermee kun je voor kritieke momenten je goede dice rolls bewaren. Daarnaast zijn er diverse visuele verbeteringen voor de cinematics en ook de multiplayer-opties zijn verbeterd. Je kan kan nu ook de inventory, spells en character sheet van je medespelers zien.
Mocht je het gemist hebben, eerder deze week kondigde Google aan dat Outriders vanaf dag 1 op Stadia beschikbaar is. Je leest hier de details. En het lijkt er ook op dat de Paw Patrol games naar Stadia komen. Check hier het nieuws.