Doom Eternal krijgt niet de aangekondigde mode, wel een andere

Nieuws
vrijdag, 09 juli 2021 om 10:25
DoomSlayersSaga
Het is nog onbekend wat er komt, maar er komt een nieuwe mode naar Doom Eternal. Het gaat niet om de multiplayermode Invasion, want die is officieel van tafel. De nieuwe mode is een Horde-mode voor singleplayer en er wordt meer aangekondigd tijdens QuakeCon.

Vertraging door het coronavirus

Id Software plaatste een statement op Twitter waarin het aangeeft dat er diverse redenen zijn voor het team om de Invasion-mode te annuleren. Het komt, zoals veel vertragingen in 2021, gedeeltelijk door het coronavirus, wat het samenwerken moeilijker maakte. Daarnaast hangt het ook samen met hoe spelers reageerden op eerdere updates van het spel.
Het is goed dat Id Software vast een alternatief heeft aangekondigd, want de Invasion-mode zou een gratis update zijn. De mode werd aangekondigd tijdens QuakeCon 2018 en het gaf je de mogelijkheid om het spel te spelen als demoon. Je kon vervolgens als demoon de campaigns van andere spelers verstoren. Kortom: je werd de vijand in andermans spel. Dit is niet volledig nieuw in de gamewereld, want we zagen dat eerder in bijvoorbeeld Demon’s Souls.

DOOM Eternal Horde

Het is nu afwachten tot Id Software tijdens QuakeCon, dat 19 tot en met 21 augustus plaatsvindt, met meer informatie komt over die singleplayer Horde-modus. De verwachting is dat de studio dan ook meteen meer vertelt over de Battle-mode. Deze is multiplayer en zou een refresh krijgen. Denk daarbij onder andere aan een nieuwe map, aanpassingen in gameplay en een grotere competitie. Dat laatste wordt bewerkstelligd door ranks en een nieuwe structuur voor competitie.
Doom Eternal is een van de redactiefavorieten bij NextPlay. Zo schreven we in onze recensie: “Doom Eternal is uitdagend, sfeervol en gevarieerd. De gameplay dwingt je enerzijds om volgens de regels van het spel te spelen, maar geeft je toch de vrijheid om ook volgens een eigen stijl te vechten op de manier die jij het leukste vindt. Het spel bewijst alleen maar dat de Doom-reeks fris is en dat het hele concept tijdloos aanvoelt. Als id Software ook problemen met de Input lag weet aan te pakken, dan is de game zeker een van de sterkste titels op Stadia op dit moment.”