EA-ceo: “Multiplayer is een groot probleem voor Stadia”

Nieuws
dinsdag, 08 juni 2021 om 10:25
FIFA
Steeds meer ontwikkelaars hebben door dat de toekomst van gaming in de cloud zit. Zo heeft EA-ceo Andrew Wilson gezegd dat hij daarin zeker gelooft, al ziet hij ook dat er problemen op de loer liggen. Hij zegt dat multiplayer een groot probleem is bij één van de voorlopers op cloud gaming gebied, Stadia.
EA is een van de bedrijven die regelmatig games naar Stadia brengt, vandaar dat Fortune (via 9to5Google) hem aan de tand voelde over de toekomst van gaming. Hij zegt: “Cloudstreaming zal disruptive zijn in de game-industrie, want het zorgt dat consumenten hun eigenaarschap over games overdragen naar slechts toegang tot de games.” Hij geeft bovendien aan dat cloudgaming nog wel een aantal innovaties nodig heeft voor het op het punt komt dat het de traditionele manieren zal overstijgen.

Multiplayer een probleem op Stadia

Fortune vroeg hem bovendien naar Stadia specifiek, vooral gezien de strubbelingen die de dienst dit jaar doormaakt. “Ik heb Stadia zelf geprobeerd en vond het best goed.” Echter denkt hij dat multiplayer een groot probleem is voor het platform, omdat er eigenlijk te weinig games beschikbaar zijn die exclusief zijn en door groten getale aan mensen worden gespeeld. Hij zegt:
“Het is nog vroeg, dus dat is goed. Dat is wat er gebeurt als je op het scherpst van de snede bent. Ik heb eigenlijk een aantal games op Stadia gespeeld en ik vind de game-ervaring eigenlijk best goed. Het probleem met Stadia was dat het voor multiplayer-games erg moeilijk was om vroeg in de cyclus andere mensen te vinden om mee te spelen. Deze spellen zijn nu sociale netwerken."

'Stadia kan alleen maar beter worden'

Hij gaat verder: "Dit zijn geen solo-ervaringen die we achter in onze slaapkamer of in onze kelder spelen; we doen dit met andere mensen, we verbinden ons met de hele wereld. Het zal gewoon wat tijd kosten, maar wat ik zag was eigenlijk geruststellend, want er zat veel goeds in de gameplay en dat zal alleen maar beter worden.”
Gezien het feit dat EA’s eigen FIFA en Madden geen crossplaymultiplayer bieden op Stadia, is de ceo hopelijk wel van plan om hier ook vanuit EA-zijde meer werk van te maken.