FIFA 21 komt niet in 2020, maar in 2021 naar Google Stadia

Nieuws
vrijdag, 06 november 2020 om 12:30
FIFA 21
FIFA 21 is één van de meest gewilde games voor gamers op Google Stadia en ook naast Call of Duty één van de grootste franchises ter wereld. De game zou in de winter van 2020 naar Stadia komen maar er is slecht nieuws te melden.
De website Cloud with a Chance of Games weet te melden dat in een vergadering van de EA aandeelhouders gemeld is dat FIFA 21 in 2021 naar Stadia komt. Nu is dat nog steeds fiscaal jaar 2020, dus of dit altijd het plan was is niet duidelijk geworden. Maar vele gamers hadden de game in 2020 verwacht, wat niet geheel onterecht is. Het was al pijnlijk genoeg dat FIFA 21 niet op de releasedatum naar Stadia kwam maar nu moeten fans nog langer wachten.

Day 1 releases van AAA games en Stadia geen gelukkige combinatie

Waar Google er alles aan gedaan lijkt te hebben om Cyberpunk 2077 naar Stadia te krijgen, blijken day 1 releases van de grootste titels op Stadia over het algemeen toch een moeizame relatie. Nu is het platform natuurlijk nog vrij jong, maar naast Ubisoft, lijken alle grote uitgevers Stadia nog steeds niet als een volwaardig platform te zien. Uitgevers als Square Enix, 2K Games, Bandai Namco, EA, Sega en THQ nordic zijn over het algemeen vrij laat met hun releases op Stadia. Dit terwijl ze wel al games op het platform uitgebracht hebben en zeker de middelen hebben om day 1 releases te bewerkstelligen. Laten we hopen dat het tweede jaar van Stadia hier verandering in gaat brengen. Wat denk jij?
Square Enix heeft eerder deze week laten weten dat ze de cosmetics goedkoper maken van Marvel's Avengers. De details kun je hier lezen.  En de Stadia Maker's game Darkside Detective: Season 2 heeft een nieuwe trailer gekregen. Bekijk deze hier.