Outriders bespreekt de post-campaign content en één van zijn classes

Nieuws
vrijdag, 06 november 2020 om 17:00
outriders 5f801ef8eee5e
Outriders is een nieuwe third person shooter van Square Enix met een online component. Je kunt de game namelijk met twee vrienden volledig samen spelen. Maar naast een singleplayer campaign is er meer.
De ontwikkelaar heeft namelijk meer nieuws gedeeld over de andere mogelijkheden in het spel. De game heeft veel weg van live service games zoals Destiny 2, maar benadrukt dat dit het absoluut niet is. Ondanks dat het een shooter is met een sterk online component en waarbij loot grinden een belangrijk onderdeel is, wordt een duidelijke boodschap verkondigd. Het is geen live servicegame. Outriders lanceert met alle content vanaf dag 1. In onderstaande video wordt het één en ander uitgelegd.

Het begint pas na de campaign

Als je de campaign uitgespeeld hebt, alleen of met vrienden, stopt het niet. Daarna krijg je toegang tot nieuwe missies en verhaallijnen in de vorm van 'Expeditions'. Aan het eind van elke expedition krijg je nieuwe loot, die nog sterker is dan je in de campaign hebt kunnen krijgen. En met betere loot, kun je weer hogere Tiers unlocken om zo nog moeilijkere expeditions aan te gaan voor, je raad het al, nog betere loot.
Naast loot kun je ook resources verzamelen die je kunt gebruiken om je eigen wapens en gear te craften en customizen. Als eerste kun je wapens bijvoorbeeld modden voor diverse bonussen en speciale skills. Hiermee kun je bepaalde wapens totaal veranderen, indien gewenst. Heb je een favoriet wapen gevonden maar wil je niet continue grinden voor een betere versie ervan? Dan kun je met crafting je bestaande wapens blijven verbeteren, met de verzamelde resources. Al deze elementen moeten ervoor zorgen dat je niet snel uitgekeken raakt op de game. Daarnaast is ook onderstaande video gedeeld over de Technomancer class.

Eén van de vier 

De Technomancer is één van de vier classes in Outriders waar spelers mee kunnen spelen. Deze focust zich vooral op lange afstand skills en het ondersteunen van andere spelers. Dit kan door middel van healing of het neerzetten van turrets die vervolgens de vijanden aanvallen. Daarnaast hebben ze ook de voorkeur voor sniper rifles. Helaas moeten we nog even wachten voor we met de game aan de slag kunnen. De game komt op 2 februari 2021 naar de consoles en PC maar de Stadia release komt later in 2021.
Een andere grote game die in 2021 naar Stadia komt is FIFA. Helaas komt de game niet meer in 2020 naar Stadia. Lees hier meer. En mis ook niet de nieuwe games en deals die gisteren aangekondigd zijn. Hier staat alles voor je op een rijtje.