Stadia Founder's Edition: niet voor iedereen op 19 november

Stadia Founder's Edition: niet voor iedereen op 19 november

De Founder's Edition-bundels van Google Stadia zullen later bij spelers arriveren dan oorspronkelijk werd gedacht. De apparaten worden door Google in de volgorde verzonden waarin ze zijn besteld, en niet iedereen krijgt zijn levering op 19 november.

Stadia-leveringen

Google heeft in onderstaande tweet bekend gemaakt dat de Stadia Founder's Edition wereldwijd is uitverkocht. In Nederland was dat eerder het geval, en het pakket maakt plaats voor de nieuwe Premiere Edition. Met de komst van de nieuwe bundel ontstond de vraag of Premiere Edition-bestellers net als de spelers van Founder's Edition vanaf 19 november met Stadia kunnen spelen. 19 november is de dag waarop Stadia wordt gelanceerd.

The Verge heeft van Google gehioord dat Premiere Edition-gamers pas later hun Chromecast Ultra en controller aan de deur ontvangen. Daarbij komt dat ook niet alle early-adopters van de Founder's Edition hun pakket ontvangen op 19 november. Google gaat voor het organiseren van de verzendingen rekening houden met de volgorde waarin Founder's Edition is besteld.

Het bedrijf stelt wel dat gamers het pakket krijgen binnen de twee weken, te beginnen vanaf 19 november. Google verwijst ook naar een bericht op zijn blog dat eigenlijk al onthult dat niet alle gamers de Founder's Ediition op dezelfde dag krijgen. De eerste zin van Googles artikel luidt dat Stadia "bij gamers aan de deur komt vanaf 19 november".

Stadia Founder's Edition: niet voor iedereen op 19 november

Kritiek

Het nieuws over de latere verzending kan al op veel kritiek rekenen van gamers die het pakket via pre-order hebben besteld. In de meeste gevallen wil een pre-order namelijk zeggen dat iedereen die het apparaat vooruit bestelt, het meteen op de dag van de lancering krijgt. Met Founder's Edition zullen gamers dus langer geduld moeten hebben alvorens ze hun exclusieve controller krijgen, een nickname kunnen kiezen en de Founder's Badge kunnen opspelden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer