Dit is de interface van de Stadia-app voor Android en Android TV

Dit is de interface van de Stadia-app voor Android en Android TV

We zien voor het eerst beelden van de Stadia-apps voor Android TV en Android, en ook de verpakking waarin de controller wordt verscheept is alvast gelekt.

Google Stadia

Cloud-gamingdienst Google Stadia gaat op 19 november van start voor wie de Founder's Edition of Premiere Edition heeft besteld, en voor alle andere gamers is de dienst begin 2020 beschikbaar. Er zijn nu een heleboel details bekend dankzij nieuwe informatie recent is verschenen.

Android TV-app

Als eerste is er een nieuwe video die op het Stadia YouTube-kanaal is verschenen waarin Google alle dingen vertelt gebruikers moeten weten over Stadia voor de lancering. Alleen toont Google in de video ook een beeld van de gebruikersinterface van de Android TV-app. Android TV is het platform van slimme televisies van Google. Op het beginscherm zien we een ruim beeld van Destiny 2 met een play-knop waarmee je meteen kan beginnen streamen.

Stadia zal mogelijk telkens je laatst gespeelde spel tonen op zijn startscherm. We zien ook links een klein logo van de dienst en rechts de profielnaam van de speler, Een tweede scherm toont een horizontaal scroll-menu waarmee je door je volledige game-bibliotheek kan bladeren. Pas volgend jaar komt Stadia naar Android TV, dat raakte eerder al bekend.

Android-app

De cloud-gamingdienst van Google zal ook voor smartphones beschikbaar zijn, en we krijgen alvast van Google een eerste blik op de app. Er zijn twee schermen in de applicatie; 'Store' en 'Play'. Je zal de app namelijk kunnen gebruiken om games te kopen en een overzicht te krijgen van je bibliotheek, maar voor een klein aantal toestellen wordt het mogelijk om in een keer een spel te spelen op je kleinere telefoonscherm.

Er is ook meer nieuws over alle mogelijke toestellen met Stadia zullen werken, want Google heeft in alle stilte zijn pagina bijgewerkt waar we alle ondersteunde apparaten zien. Naast de Pixel 3- en Pixel 3a-reeks, Googles eigen telefoons, werd zoals verwacht de pas aangekondigde Pixel 4-serie toegevoegd. Daarnaast zal je ook games kunnen streamen op de oudere Pixel 2 en Pixel 2 XL van het bedrijf.

In de doos

De eerste gamers die vanaf 19 november Stadia kunnen spelen zijn de early-adopters die de Founder's- en Premiere Edition-pakketten hebben besteld, en we krijgen nu een eerste blik van de verpakking waarin die laatste zal worden geleverd, We zien een snelstartgids en een kaartje met een bedanktekstje van Google. Verder zien we een witte oplader voor de Stadia-controller en een zwarte adapter voor de Chromecast Ultra die ook zorgt voor een ethernetverbinding voor tijdens het streamen in 4K,

Lees meer over:
Stadia-app

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer